Wat Máxima op Koningsdag misloopt in Maastricht

Wat Máxima op Koningsdag misloopt in Maastricht

Wat de Oranjes te zien krijgen van Maastricht is in een strak draaiboek vastgelegd. Nouveau's columnist Sylvia kent de stad als haar broekzak en heeft fijne adresjes, voor als je de stad kunt bezoeken zonder cameraploegen in je kielzog! 

Het is allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, dat Koningsdag, maar ik vraag me altijd af hoe dolletjes het nu eigenlijk echt is voor de koninklijke familie. Dat zullen ze uiteraard nooit zomaar zeggen, maar laten we eerlijk zijn: de godganselijke dag moeten lachen, knikjes geven, zwaaien, handen schudden en 111.111 keer worden gefotografeerd, plús allerlei zó niet originele ‘folklore spelletjes’? Ik gok zo dat ze zich betere dagen voor kunnen stellen. Helemaal als je op hakken over die vermaledijde kinderkopjes door Maastricht mag lopen.

Zoveel leukers te doen

En dat terwijl Máxima, haar Triple A, en vooruit ook Alexander, in Maastricht zó veel leukere dingen kunnen doen...

Taartje eten als ontbijt

Ze kunnen bijvoorbeeld het verrukkelijkste ijs halen bij Smullies, de jongste telg van de ‘Beluga Loves You’- familie. Laat je niet misleiden door de kleuterschoolnaam: Smullies is behalve een gewéldige ijssalon, ook een patisserie met een assortiment waar je acuut van gaat watertanden. Denk aan tartelettes met citroen of framboos.

Wat Máxima op Koningsdag misloopt in Maastricht

Bij Smullies zijn ze klaar voor Koningsdag met een limited edition ‘Koningsgebakje’ met hazelnoot, de favoriete ijssmaak van Alexander, én een Koninginnegebakje met Dulce de Leche, naar verluidt het lievelingsgerecht van Máxima. Eigenlijk is het gewoon de perfecte breakfast hotspot ?

Boeken kopen

Hoe je het ook wendt of keert, er is maar één ‘mooiste boekenwinkel ter wereld’ en die staat in Maastricht.

Wat Máxima op Koningsdag misloopt in Maastricht

Ik heb het dan vanzelfsprekend over Dominicanen. Op je gemakje rondneuzen om dan uiteindelijk met een boek (of twee, of drie) rijker naar buiten komen bij Boekhandel Dominicanen

Een nieuwe outfit

Wat Máxima op Koningsdag misloopt in Maastricht

Zeg je Kiki Niesten, dan zeg je eigenzinnig en puur Maastrichts. Van Chloé tot Prada, hier vind je het. Absoluut Máxima-waardig, en ja, ze zijn open op Koningsdag.

Mét fashionable hoed

Wat Máxima op Koningsdag misloopt in Maastricht

En om die outfit dan af te maken, ga je voor een werkelijk sublieme hoed naar Atelier Pauline

Uitpuffen en aankopen bewonderen

En dan is het hoog tijd voor een welverdiende pauze, en in Maastricht is NOON daarvoor dé plek want aan het water, heerlijk eten en bovendien kan cocktail queen Amalia dan de ‘To the Noon G&T’ proberen.

Blijft mijn eigen vraag vooralsnog: Wat.Draagt.Máxima.Vandaag?

Wat Máxima op Koningsdag misloopt in Maastricht

Ik hoop een wow-outfit met roze/oranje/rood. Een beetje omdat ik dat zelf ooit droeg met een fotoshoot voor FLAIR waar ik mocht shinen als ‘super-Máxima-fan’, maar vooral omdat ik onze koningin in die kleuren altijd zo vind stralen.

Heel veel plezier op jouw Koningsdag! Als je de gelegenheid hebt: boek lekker dat (lange) weekend Maastricht en kom hier bourgondisch genieten van al die dingen die Máxima dus gemist heeft ? Enneh: doe dan vooral een paar hippe sneakers aan, da’s heel wat comfortabeler dan hakken en kinderkopjes!

Sylvia Schaffrath

Sylvia Schaffrath

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl