Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

Het is mooi weer, alle coronabeperkingen zijn opgeheven en Sylvia wil mensen kijken, in het zonnetje zitten en iets lekkers bestellen. Hierbij haar vijf (vooruit, het zijn er iets meer, ze kan gelukkig geen maat houden ? ) favoriete adresjes voor een terrasmomentje!

Nu ‘moet’ je natuurlijk helemaal niks, maar ik daag je uit: Bezoek de terrassen en laat weten wat je vindt! Zeg nu zelf, deze challenge is ietsje pietsje meer verleidelijk dan elke dag vijf minuten langer ‘planken’, of tien ‘pull ups’ meer ;)

Dus eigenlijk is het niet eens een uitdaging, het is meer een uitnodiging om volop het leven te vieren. En, omdat ik de beroerdste niet ben, heb ik er ook nog bij gezet waarom ik ze zo fijn vind. Het ging wel gepaard met flink wat keuzestress, maar dat is alleen maar een goed teken.

Oké, daar gaan we, in willekeurige volgorde:

SERRE IN AMSTERDAM

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

Serre vind je in het Okura Hotel, gewoon in De Pijp, in Amsterdam. Het is niet het grootste of meest spectaculaire terras. Edoch,  het is wel puur genieten als de kersenbloesem in bloei staat en je daar een topper van een Sancerre drinkt, terwijl je uitkijkt over het water en wacht op je Thaise visburger <- aanrader!

BREAKERS BEACH HOUSE IN NOORDWIJK 

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

Aan het strand, leuke mensen, tóp eten, verleidelijke wijnen, ook hele lekkere alcoholvrije dranken en als je nog niet naar huis wilt (heb ik zelf nogal eens ‘last’ van’) boek je één van de behaaglijke kamers in hotel Huis ter Duin waar Breakers onderdeel van is. Mocht het weer nu niet meewerken en lijkt het je fijner om binnen te zitten, dan is dat bij  Breakers helemaal niet erg want met de grote open haard en de ‘hygge’ meubels is het daar ook zalig toeven. 

RUST WAT IN BLARICUM

‘Smullen op niveau’, zou Jort Kelder zeggen ;) Bosrijk, groen, een mooie grote vijver, rust, heerlijk eten, en je waant je in een heel andere omgeving. Rust wat is simpelweg al jaren een fantastische plek!

BRANDSON IN MAASTRICHT

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

Aan de Maas, middenin het mooie historische centrum van Maastricht vind je Brandson. Één van mijn lievelingsplekjes in Maastricht. Niet alleen krijg je hier een delicious brunch, voor de liefhebber met champagne, ze serveren er ook sprankelende wijnen die je niet op elke straathoek krijgt, en heerlijke borrelplanken om te delen. Reserveren is wel echt aan te bevelen want het is er eigenlijk átijd druk en hoe leuk de mensen ook zijn, ze kunnen geen tafels toveren, dus vol = vol ? En als je dan op het terras zit, neem dan ook binnen even een kijkje want de inrichting en interieur zijn echt een plaatje!

KEY WEST BEACH HOUSE IN UTRECHT 

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

Niet iedereen heeft het geluk om aan het strand te wonen, en ook mensen uit Utrecht willen graag dichtbij huis genieten van iets ‘strandterrasserigs’, iets wat de mensen van Key West Beach House heel goed hebben begrepen! Van de Tom Kha Kai Soup tot de Black Angus Burger, alles is er even lekker en door de goeie sfeer en inrichting krijg je acuut het goeie vakantiegevoel.

UBUNTU IN ZANDVOORT 

Ik probeer het te verbergen door ze niet allemaal onder elkaar te zetten, maar je hebt het vast al in de smiezen hè? Als het terras maar aan, of in de buurt van, strand, zee of ander water is. Ik zeg bewust niet “dan vind ik het al snel goed”, want daarmee doe ik deze beach-terrassen écht te kort, maar meer dan in een restaurant, vind ik op een terras de omgeving heel belangrijk en bovendien ben ik gewoon gek op de kust. Ubuntu is dus ook zo’n plek. Hier kan ik de hele dag doorbrengen. Werkend, lezend, of simpelweg naar het water starend. 

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

P.S: Pas bij Ubuntu wel goed op je eten…ik heb een complete tosti van een bord geplukt zien worden door een meeuw - mormels zijn het ? ! 

Nou, dat waren ze alle vijf. Oké, zes. Ik heb er eentje extra bij gezet. Kun je nagaan wat een ellénde het zou zijn als ik een Top 5 voor Europa zou moeten samenstellen.

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

Dit lukt me al amper en ik realiseer me terdege dat ik heel veel plezante, knusse, gezellige plekjes vergeet, én een aantal provincies tekort doe. Zo kom ik praktisch nooit in Groningen en Friesland en Zeeland is ook alweer een poosje geleden.

Nog tips voor mij?

Dus by all means: Deel jouw favoriete terras met me. Kan ik er weer een paar toevoegen aan mijn lijstje van #MustVisits. Ik heb me al laten vertellen dat ik sowieso naar Badhuys op Vlieland moet ?

Okay, nog eentje dan, om het af te leren: Loods81 in Margraten. 

Ik begin met een minpunt: je kunt er niet reserveren. Daar vind ik van alles van, maar ze maken het meer dan goed met hun tosti’s (!)

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

Ja, je kijkt hier naar een tosti, en ja, daar rij je met liefde voor om, zó lekker!

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

En de salade’s, de huisgemaakte soepen en alle andere lekkernijen. Combineer dat met een locatie waarmee je je acuut in Toscane waant en voilá: je weet waarom Lief en ik hier graag en vaak te vinden zijn.

Sylvia tipt 5 topterrassen om op neer te strijken!

Ook heel fijn: je kunt salades, schotels, soepen, brood, wijnen en kaas ook allemaal kopen en mee naar huis nemen. Lieve mensen, enjoy, maak er mooie dagen van!

Sylvia Schaffrath

Sylvia Schaffrath

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl