Sylvia houdt haar adem in: gaat de doorstart van 2022 lukken?

Sylvia houdt haar adem in: gaat de doorstart van 2022 lukken?

Bijna alles mag weer open, links en rechts horen we dat de pandemie een andere fase in is gegaan en hoewel Nouveau-columnist Sylvia het amper kan geloven, vind ook zij het tijd om 2022 een nieuwe kans te geven. Te beginnen met haar kerstboom eindelijk eens op te ruimen! 

‘Nederland gaat weer op slot’. Ik weet niet hoe het jou verging toen Rutte die woorden vorig jaar op 18 december uitsprak, maar in mijn huis werd even stevig gescholden en daarna zakte de moed me in de spreekwoordelijke schoenen. Alle leuke plannen, foetsj, down the drain. 

Ondertussen zijn we vijf weken verder. Vijf weken waarin we gewisseld zijn van jaar. Normaliter een feestelijke en blije tijd, maar dit keer voelde het voor mij eerlijk gezegd als dikke drek. Weet je, akelige, moeilijke dingen, gebeuren altijd. Dat is het leven, maar als je dan niet normaal bij elkaar kunt zijn, elkaar niet kunt troostendan wordt alles extra rot.

Zou het echt?

Maar nu zijn we dus die ruime maand verder, en ik durf het bijna nog niet te geloven, maar het lijkt erop dat het einde van deze pandemie nu toch echt in zicht is. Daarbij buitelen in mijn hoofd de gedachten over elkaar heen: zijn er nu SWAT-teams opgetuigd om een nieuwe pandemie het hoofd te bieden? Gaat onze zorg beter georganiseerd worden? Want als we over een week zes wéér in de ellende komen, weet ik serieus niet hoe we ons land nog overeind moeten houden.

Ik mis een paar lieve mensen

Maar vooral: gaan we elkaar weer vinden? Ik hoop van wel, want er zijn mensen die ik té lang niet heb gezien, die ik mis. Door mijn emigratie naar de Zuid-Limburgse Heuvels zijn onze contactmomenten al veel minder, en met dank aan Corona werd het dramatisch. En ja, we hebben Facebook en WhatsApp, maar het is niet hetzelfde.

Sylvia houdt haar adem in: gaat de doorstart van 2022 lukken?

En als ik dit al heb, hoe moet het dan wel niet zijn voor mensen die hun nieuwe kleinkind aan de andere kant van de wereld nog nooit hebben gezien, aan bruiloften die keer op keer werden uitgesteld, maar vooral ook hoe het was om afscheid te moeten nemen van je dierbaren zonder een knuffel van je vriendinnen.

Maar, met deze herstart van dit jaar sluit ik positief af...

Ik kan eindelijk mijn kerstboom opruimen. Ja, die staat nog steeds.

Sylvia houdt haar adem in: gaat de doorstart van 2022 lukken?

Ik had een wedje met mijn nichtje dat mijn kerstboom het langer vol zou houden dan de lockdown, en dat is dus gelukt. Gelukkig dat het nog januari is, want anders had ik straks de kerstdeco kunnen vervangen door Paasversiersels...

Met het blije nieuws dat ons land bijna weer helemaal compleet opengaat, ga ook ik eindelijk mijn kerstboom opruimen.

Sylvia houdt haar adem in: gaat de doorstart van 2022 lukken?

Ik hoop dat het voor jou ook een beetje voelt alsof we O&N opnieuw mogen vieren, een tweede kans krijgen, dus een betere afsluiter en tip dan deze van Darum kan ik je niet geven.

Maak er alsnog een top 2022 van! ?

Sylvia Schaffrath

Sylvia Schaffrath

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl