Sylvia blogt: Waarom je déze regel overboord moet gooien…

Sylvia blogt: Waarom je déze regel overboord moet gooien…

Het is koud hier in ons kikkerlandje. En ik vind het extra koud omdat ik gisterenmiddag terug ben gekomen uit het zonovergoten, heerlijk warme Dubai.

Toegegeven, het is niet zo koud als in sommige delen van de VS, maar van plus 27 naar minus 4, voelt niet écht comfortabel.

Waar ik eerder deze week nog in bikini op het strand genoot van de zon, heb ik nu een warme trui aan en MoonBoots aan mijn voeten. Kijk, en dáár ga ik dus de boot in.

En dan zou ik ze nu weer verstoppen? Mooi niet!

Want wie heeft bepaald dat we ons in de winter anders kleden dan in de zomer? Ík niet, en daarom ga ik me er ook niet meer aan houden. Ik heb voor het eerst in jaren mooie bruine voeten. Persoonlijk vind ik voeten zo ongeveer het meest lelijke onderdeel van een mensenlijf. De vorm, die knokige uitsteeksels (tenen) en met een beetje pech eelt, blaren en andere ellende.

Is het jou weleens opgevallen hoeveel mooier gebruinde voeten zijn, zéker met een mooie rode nagellak? Afgelopen dagen was ik zelfs helemaal in mijn nopjes met mijn voeten. Dus liep ik op mooie open schoenen met hoge hakken waar ze extra mooi in uitkwamen. En dan zou ik ze nu weer verstoppen? Mooi niet!

‘Tuurlijk, als ik een paar uur buiten loop, doe ik verstandig en trek ik warme schoenen aan, maar thuis, en als we een afspraak hebben bij / met vrienden, trotseer ik die kou wel een paar seconden.

Hetzelfde geldt voor coltruien en al het andere dat ons van top tot teen bedekt. Ik kies voor een fijn shirtje en doe er dan een mooie luchtige trui bij, of een leuk jasje.

En een fuchsia roze lipstick is volgens ‘de regels’ vast meer zomer dan winter, maar ik blijf ‘m lekker dragen.

Wég met dat soort kledingregels

Ik word er vrolijk van en voel me er beter door, terwijl, als ik me nu weer in dikke winterkleding steek, en me verstop en mopper op de sneeuw en de kou, is mijn goeie humeur in no-time verdwenen. Dus: wég met dat soort kledingregels!

Mocht jij nu ook denken ‘Ik ben helemaal klaar met die kou, de vieze glibberige straten en de sneeuw’, doe jezelf een plezier en boek een ticket naar Dubai. Het is maar zes uur vliegen en je bent zeker van zon! Vliegen met de A380 van Emirates is sowieso een feest, maar als je het ervoor over hebt: boek een upgrade naar de businessclass, dan begint je vakantie al op het vliegveld.

Inspiratie voor Dubai opdoen? Kijk maar even:

Hotel Jumeirah Al Qasr: Van aankomst tot vertrek word je hier in de watten gelegd.

Sylvia blogt: Waarom je déze regel overboord moet gooien…

Nadat je je spullen hebt uitgepakt en een fijn zomerjurkje hebt aangetrokken, mét slippertjes, wandel je naar beachclub Shimmers. De ideale plek voor een verfrissende duik.

Sylvia blogt: Waarom je déze regel overboord moet gooien…

Bestel daarna de ‘spicy feta’, geniet van een glas wijn en kijk hoe de zon ondergaat.

Tijd om te eten! En ook dat is hier een feestje.

Ga bijvoorbeeld Thais eten bij PadThai en vraag om de dimsum en green chicken curry!

Sylvia blogt: Waarom je déze regel overboord moet gooien…

Liever Japans? Wandel dan naar Katsuya by Starck of loop ietsje verder door naar Summersalt.

Sylvia blogt: Waarom je déze regel overboord moet gooien…

Iets te vieren? Reserveer dan zéker een tafel bij Ossiano op de Palm Atlantis.

Sylvia blogt: Waarom je déze regel overboord moet gooien…

Daarvoor pak je een taxi. Geniet van het eten, maar ook van ‘The Ambassador Lagoon’, het gigántische aquarium met daarin 65.000 (!) vissen.

Sylvia blogt: Waarom je déze regel overboord moet gooien…

Enneh, dat Dubai een absoluut shopwalhalla is, hoef ik niet meer uit te leggen hè? Dit is letterlijk “shop ‘til you drop”. Van Chanel tot Valentino, hier vind je alles. Bovendien heeft bijvoorbeeld Chanel dan een parfumshop, een kledingshop, én een ‘bags & shoes shop’. Alles in één winkel is toch wat miezerig…

PS: gratis goede tip, misschien wel de béste tip: Blijf in beweging want anders kom je zomaar drie kilo zwaarder thuis, óók als je drie keer gaat golfen. En ja, hier spreekt ervaring. Het is maar goed dat mijn golfjurkjes van La Peek mooi slank afkleden ;)

Sylvia blogt: Waarom je déze regel overboord moet gooien…

Lieve groet,

Sylvia

Sylvia Schaffrath

Sylvia Schaffrath

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl