• Lifestyle

Sylvia blogt: "Ik ga een lans breken voor Sylvie Meis"

Sylvia blogt: "Ik ga een lans breken voor Sylvie Meis"

Ik had nooit gedacht dit te zullen doen, maar...

Ook mijn eigen vriendinnen gaan verbaasd zijn als ze dit lezen, want ik ben niet echt fan te noemen. Geen zorgen ladies, dat ben ik nog steeds niet. Ik koop geen producten van haar, kijk niet naar haar shows, volg haar niet op social media en wanneer ze met wie een romance heeft, weet ik in alle oprechtheid ook niet.

Dus fan kun je me niet noemen. Wat ik wél heb, is respect en bewondering voor haar.

Ik lijd aan morbide curiositas

Zoals sommige mensen wel weten, heb ik daarnaast ook een akelige aandoening. Ik lijd namelijk aan ‘morbide curiositas’.

Dat uit zich in dat ik altijd wil weten wat mijn Lief in zijn agenda heeft staan, en dat als iemand tegen me zegt ‘Ik heb dan al wat’ dat ik wil weten wat dan precies, maar, het ergste symptoom: Ik lees veel commentaren op sociale media. Zo ook vandaag.

Rustig met een kop koffie een beetje op Facebook van hot naar her, kwam ik langs het bericht ‘Sylvie Meis bevestigt relatie’ en voor ik mezelf tot de orde kon roepen, klikte ik op ‘comments’. En las daar onder andere dit:

  • ‘Denkt ze wel eens aan haar kind? Denkt alleen maar aan zichzelf’
  • ‘Afgelikte boterham’
  • ‘Wat een snol’
  • ‘Meer ballen gezien dan Rafael’
  • ‘Kan ze weer iemand kaalplukken’
  • ‘Voor hoeveel miljoen gaat ze dit keer’
  • ‘Tsja, ik heb niet genoeg geld voor haar, mij ziet ze niet staan’

Ik word daar een beetje bedroefd van. Realiseren jullie je überhaupt dat je het over een persoon hebt? Iemand van vlees en bloed?

Sylvie moet oppassen dat ze zélf geen slachtoffer wordt van een golddigger

Serieus, hoe zouden jullie het vinden als iemand zoiets over jouw vrouw/dochter/vriendin zou zeggen? En, zo stoer als dit allemaal wordt neergetikt, zijn jullie ook zo flink om het recht in haar gezicht te zeggen? Ik gok zomaar van niet.

Maar los van dit online-beneden-alle-niveau-bully-gedrag, wil ik wat anders zeggen, ik wilde namelijk een lans voor haar breken, en dat gaat over de laatste drie comments:

  • Sylvie Meis heeft niemand nodig om voor haar te zorgen.
  • Deze vrouw heeft haar schaapjes al lang en breed op het droge.
  • Ze zal eerder moeten oppassen dat zij niet het slachtoffer wordt van een golddigger dan andersom.

Is Sylvie heel likable? Nee, niet per se. Tenminste, vind ik. Maar wat maakt dat uit? Waarom zou ze haar gedrag aanpassen zodat een stel vreemden haar aardig vindt?

Zij kiest er heel bewust voor om alleen haar professionele leven te delen. Dat is haar goed recht. Ze toont ons het ‘product’ Sylvie, en als ik zie wat voor bagger ze nu al over zich heen krijgt, geef ik haar groot gelijk. Want hoe meer ze laat zien, hoe erger de emmers modder. Wie een stok zoekt om mee te slaan, die vindt ‘m ook.

Ze is een succesvol, selfmade zakenvrouw

Gelukkig verkeert ze in de luxe positie dat ze zich die keuze kan veroorloven. Ze is een heel succesvolle selfmade zakenvrouw. Ja, ze heeft iets van drie miljoen meegekregen uit haar echtscheiding van Rafael van der Vaart, maar ze is op haar 40e goed voor een dikke 15 miljoen euro.

Met de shows in Duitsland die ze presenteert, de shows waar ze jurylid is, haar eigen lingerielijn, zwemlijn en diverse lucratieve samenwerkingen met bekende merken, kan ze inmiddels doen en laten wat ze wilt. En als zij er graag altijd perfect verzorgd uitziet (bijvoorbeeld omdat ze daar haar geld mee verdient!) dan moet ze dat lekker zelf weten.

Sylvia blogt: "Ik ga een lans breken voor Sylvie Meis"

Je hebt geen last van haar, tenminste ik kan me niet voorstellen dat ze ook maar één van jullie zou stalken voor aandacht, dus waarom die haat? Het enige wat bij mij opkomt, is toch dat groene-driekoppige-monster. Hij luistert naar de naam Jaloezie.

Zoek een hobby

Ja hoor, ga maar gillen ‘Ik ben niet jaloers! Dat nepwijf! Ik mag mijn mening geven en dat doe ik dus!’ Bla die bla enz enz. Zéker mag iedereen zijn mening geven, het is echter geen verplichting. Maar, omdat ik zelf ook graag gebruik maak van mijn vrijheid van meningsuiting, hier een gratis goedbedoelde tip:

Kap hier mee. Zoek een hobby. Ga wat nuttigs doen. Verspil geen tijd en energie aan iemand die je blijkbaar niet mag, want alles wat je aandacht geeft groeit. Negeer haar, hoef je je ook niet op te winden over wat ze al dan niet allemaal doet.

Zal ik je tot slot nog een klein geheimpje verklappen: Sylvie leest jouw opmerkingen niet, die is bezig haar eigen imperium verder uit te breiden. Kun je een voorbeeld aan nemen. En misschien moet je je eens afvragen tegen wie je nu zo tekeergaat. Ik gok iets met eigen frustraties.

Sylvia Schaffrath

Sylvia Schaffrath

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl