Nouveau blogster Sylvia heeft hét middel tegen Kerststress!

Nouveau blogster Sylvia heeft hét middel tegen Kerststress!

De laatste weken, maanden zelfs, kan ik geen glossy open slaan en geen fanpage of website openen, of ik word met Kerstmis om m’n oren geslagen. En dan niet over de pret. Nee jôh, het gaat (bijna) allemaal over de stress die erbij komt kijken. Iets met (mislukte) diners, (mislukte) kerstbomen, (mislukte) outfits en (mislukte) families. Zoals ‘Loesje’ het zo mooi zegt: 'Kerst is eigenlijk gewoon een soort van familieteambuildingsactiviteit'. Het lijkt wel of stress en kerst en uitbundig altijd in één adem worden uitgesproken en niet meer los van elkaar gezien kunnen worden.

Nu ben ik gek op kerst, maar je mag met een gerust hart van me aannemen dat stress me gestolen kan worden. Als je ons huis bekijkt, is overduidelijk dat het 'the most wonderful time of the year' is, maar een mooie kerstboom en een huis vol met kerstfrutsels is niet hetzelfde als ‘heel uitbundig en stressig kerst willen vieren’.

Om te voorkomen dat ik verander in zo’n stresskip waar ik de hele tijd over lees, kwam mijn Lief met een briljant idee: een pré-kerstvakantie. Daar zit uiteraard een riant stuk eigenbelang bij, want hij is degene die er het meeste last van heeft als ik als een doorgedraaide draaitol door het huis beweeg, maar toch… Hoe lief is dat?

En dus genoten wij in Dubai acht dagen lang van zon, strand en zaligheid. Waar de temperatuur rond de 26 graden ligt en de zon je elke morgen tegemoet straalt. Je wordt heerlijk opgewarmd, krijgt een flinke portie vitamine D en stress en alle 'gedoe' verdwijnt als sneeuw voor de zon.

We hebben boeken gelezen, golf gespeeld, en genoten van lekker eten, massages en elkaar. December is wat mij betreft echt één van de beste maanden om deze unieke plek te bezoeken. Het is er nu namelijk niet zo warm dat je weigert meer dan meter bij de airco weg te lopen, maar wel zo warm dat je tot een uurtje of tien ‘s avonds lekker in een shirtje buiten zit. Bovendien weten ze heel goed hoe je zelfs in de grootste ruimte kerstsfeer creeërt. Toegegeven, ik vind het nog steeds een beetje een raar gezicht om een kerstboom naast een palmboom te zien terwijl ik met een zonnebril op mijn neus rondloop, maar dat went best snel. En aan die zomerse dagen wen ik nog veel sneller.

Omdat ik de beroerdste niet ben, deel ik hieronder een paar van de high lights met je voor als je ook die kant op gaat.

De Burj al Arab: Dé plek voor een afternoon tea met honderd soorten thee en heerlijke scones. Bij binnenkomst viel mijn mond open. Kerstbomen van meters hoog en letterlijk duizenden en duizenden lichtjes. Eenmaal op onze plek (boek een tafeltje aan het raam!) begon en eindigde het feest met champagne. Fijner wordt het niet ;)

De Burj al Khalifa: Het hoogste gebouw ter wereld. Ook van de buitenkant serieus indrukwekkend. Wat het nog mooier maakt, is de grote waterpartij ervoor waar elk half uur een ‘waterballet’ is. Denk aan de Efteling maar dan een tíkje groter. Maar, als je de kans hebt, boek een ticket en bekijk de omgeving vanuit een hoger perspectief.

The Green Planet, oftewel ‘Groene Planeet’. Een klein stukje natuurbescherming en bewustwording. Juist in een omgeving als Dubai waar alles natuurlijk ernstig commercieel is en kunstmatig een tweede natuur, vond ik het mooi om te zien hoe ze daar omgaan met dieren en jong en oud informeren over de natuur en alles wat haar bedreigt. De dieren, voornamelijk vogels, zitten niet in kooien, er zijn geen tralies en ze doen ook geen kunstjes.

Verder is in Dubai alles groot, groter, grootst. Dat zie je aan de gebouwen én aan de ‘malls’, de toch wel ietwat megalomane ‘winkelcentra’. Beschrijven is bijna niet te doen, maar ze hebben er een skihal, er zijn live zang- en balletvoorstellingen en je komt ogen te kort.

En toch zijn al die dingen niet de reden dat dat ik zo enthousiast ben. Mijn enthousiasme komt door het klimaat en de vriendelijkheid van de mensen. En dan met name de mensen van het Madinat Jumeirah Resort Al Qasr. We zijn er van begin tot eind in de watten gelegd.

Je kunt kiezen uit meer dan 20 restaurants en waar ik normaal dan denk dat de kwaliteit snel naar beneden gaat, hebben we hier genoten van heerlijke gerechten. Zo is beachclub Shimmers losjes gebaseerd op de Griekse keuken, is Pai Thai een waanzinnig goeie Thai, en bij Katsuya kun je je helemaal te buiten gaan aan heerlijke sushi en sashimi.

Verder is ook de ‘Flamingo’s Room’ een absolute aanrader met een cocktail- en wijnkaart die ik nog niet eerder heb gezien. O, had ik al gezegd dat de Talise Spa een klein paradijs is?

Wat wel een dingetje is: ik kwam erachter dat we nog zeker drie strandclubs niet hebben gezocht, en ook een Italiaan én het mooie seafood restaurant Pierchic op de pier (!) zijn er bij ingeschoten. Dus tsja, ik realiseer me dat het heel vervelend is, maar er zit niets anders op: volgend jaar gaan we weer.

Ondertussen is Lief ernstig in zijn sas met zichzelf, want die heeft zijn doel bereikt: ik sta nog steeds in de vakantiemodus en ben hartstikke relaxed ;)

ps: het is vandaag pas de 22e. Je kúnt natuurlijk een beetje gek doen en een last-minute ticket boeken om vervolgens heerlijk in de zon de kerstdagen door te brengen.

Maar hoe en waar je het ook viert: ik wens je hele fijne feestdagen met veel gezelligheid en lekker eten en drinken. Geniet ervan, en niét met mate!

Liefs Sylvia

Sylvia Schaffrath

Sylvia Schaffrath

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl