• Lifestyle

Je krijgt wat je verdient. Is dat echt zo?

Je krijgt wat je verdient. Is dat echt zo?

Het is een uitdrukking waar we gul mee strooien: ‘Je krijgt wat je verdient’. Bijvoorbeeld als de zon stralend schijnt op een bruiloft. Maar, ook als een actrice of atleet denkt dat drugsdealer zijn een lucratiever beroep is, en ze vervolgens worden opgepakt in een land waar ze hard optreden tegen dergelijke mensen.  

The Secret

Het boek The Secret was een regelrechte hype. Het berust op ‘De Wet van de Aantrekkingskracht’: Als je iets écht graag wilt, het continu visualiseert, dan komt het vanzelf naar je toe. En het is het woord ‘vanzelf’, waardoor ik denk: was het maar zo’n feest. Want laten we eerlijk zijn: net geldt dan wel voor alles, niet alleen wanneer het in ons straatje past. En ik zie veel te veel ellende, verdriet en oneerlijkheid om het met deze denkwijze eens te kunnen zijn.

Wat hebben zieke mensen misdaan?

Het rare is namelijk dat dat vooral gebruikt wordt voor de niét-praktische zaken, dingen die búiten onze invloedssfeer liggen. Zoals dat mooie weer op die bruiloft. En hoe zit het dan met mensen die ernstig ziek zijn, of als je partner plotsklaps overlijdt? Wat hebben de mensen die dat overkomt misdaan dat ze dit ‘verdiend’ hebben? Helemaal niks natuurlijk. En daarom ben ik niet zo’n fan deze uitspraak.

Netflix helpt je niet de liefde van je leven te ontmoeten

‘The Secret’ gaat wat mij betreft alleen maar op voor dingen die binnen je invloedssfeer vallen. Liefde en succes (hoe je dat laatste ook definieert) kun je tot op zekere hoogte misschien inderdaad wel ‘afdwingen’: 

Als je elke avond thuis op de bank Netflix kijkt, is de kans dat je een leuke partner tegenkomt redelijk nihil. Als je je best niet doet met studie en werk, vergroot je je kans op succes ook niet echt.

Door bij dit soort dingen je doel te visualiseren, en je acties daarop af te stemmen, breng je het een beetje dichterbij, en blijf je gemotiveerd. 

Praktische dingen

Het gaat dus over praktische dingen. Als je moeite doet voor een fit, sterk lijf, daarvoor traint, en op een bepaalde manier eet, drinkt en rust, dan betaalt zich dat uit. Andersom geldt het net zo: Als je een couch potato bent, niks doet aan je gezondheid, niet sport, veel alcohol drinkt en vooral fan bent van ‘zakjes’ en kant-en-klaar-eten, krijg je óók het lijf dat je verdient. 

Zangles

Het gaat ook op voor zangles. Ik zeg niet dat er een carrière á là Adèle voor je in het verschiet ligt, maar, je kúnt leren niet meer vals te zingen ;) 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Sylvia Schaffrath

Sylvia Schaffrath

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl