• Lifestyle

Die klap van Will Smith? Sylvia vindt hem een absolute held

Die klap van Will Smith? Sylvia vindt hem een absolute held

Vooropgesteld: ze moedigt geweld niet aan. Maar die rechtste die Will Smith vannacht bij de Academy Awards live uitdeelde aan Chris Rock, die begrijpt Nouveau-blogger Sylvia wel. 

Tammy Wynette zong ooit de wereldhit ‘Stand by your man and show the world you love him’.

Gisteren is Will Smith de verpersoonlijking geworden van de man die naast zijn vrouw staat.

Voor het oog van de hele wereld

Het was ‘de avond van de Oscars’. De avond waarop de halve wereld buzzzzt qua showbiz, glitter en glamour. De laatste jaren gebruiken veel acteurs en regisseurs en andere mensen uit de filmwereld dit wereldwijde podium ook om politieke statements te maken. Of het nu gaat over #BlackLivesMatter of #MeToo, er wordt over gepraat.

#Oscars2022

Dit jaar gaat de geschiedenis in als de avond waarop Will Smith liet zien hoe met heel weinig woorden, heel overtuigend, op fabuleuze wijze voor je vrouw opkomt.

Alopecia

Jada Pinkett-Smith is één van de vrouwen die lijdt aan alopeciaeen aandoening waardoor je deels of helemaal kaal wordt.

Die klap van Will Smith? Sylvia vindt hem een absolute held

Soms één keer, soms vaker. Het is een ziekte waar veel vrouwen erg onder gebukt gaan, hoe stoer ze er ook mee omgaan.

Grappig is niet altijd grappig

Comedian Chris Rock kreeg gisteren ook het podium en presteerde het om Jada te vergelijken met G.I. Jane. Dit is de film waarin Demi Moore een militair speelt met gemillimeterd haar. En hij vond zichzelf o zo grappig.

Wie het zichtbaar niet grappig vond, was Jada zelf. Will zag dat ook en liet de allerbeste reactie ooit zien:

Corrigerende tik voor volwassenen

Ben ik voor geweld? Absoluut niet. Tegelijkertijd: áls er dan een corrigerende tik uitgedeeld wordt, laat ie dan van deze soort zijn: Kom niet aan mijn geliefden.

Will Smith staat voor, naast en achter zijn vrouw, beschermt degene die hij liefheeft. Ik kan daar alleen maar voor juichen.

Sylvia Schaffrath

Sylvia Schaffrath

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl