Vivian Slingerland: 'Ik moest iets aan mijn conditie en buikspieren doen'

Vivian Slingerland
© Koffietijd

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Vivian!

Lieve Nouveau-lezers,

Het einde van Koffietijd komt steeds dichterbij. Er staan nog veel leuke dingen op de planning en we blijven aankomende vijf weken ook ‘gewoon’ Koffietijd maken. Maar, af en toe is er even tijd om het anders te doen. Zo ook afgelopen donderdag. Want, het was Viv-dag! Ik had voor één keer de touwtjes in handen wat betreft de uitzending. De dag dat ik alles mocht!

Bij Koffietijd werken we met een enorm team achter de schermen. Onze redactie zorgt altijd voor de gasten. Maar, hoe leuk is het dat ik één keer alle gasten en onderwerpen zelf mocht kiezen. En wat dat betreft heb ik de onderwerpen dicht bij mezelf gehouden. Muziek van Goldband, Sjaak als Hulphond, mode, eten én zelfs sport.

Reformer Pilates

Want ja, ik ben aan het sporten geslagen. Nadat afgelopen februari jullie mega fitte hoofdredacteur Claudia mij en Quinty een sportlesje kwam geven tijdens Koffietijd, was ik de enige die op het eind uitgeteld op de mat lag. Het besef sloeg in; ik moet iets aan mijn conditie en buikspieren doen. Dus ik ben op onderzoek uitgegaan en kwam uit bij Reformer Pilates van Babette.

Pilates kennen jullie waarschijnlijk wel, maar Reformer Pilates is het uitvoeren van oefeningen op een speciale reformer- bank. Het zorgt ervoor dat je alle oefeningen gecontroleerd met tegendruk doet. Je rug en nek liggen stil, waardoor je daar geen blessures oploopt. Ik ben er sterker door geworden, fitter en heb minder last van mijn rug! Ik zou zeggen, mocht je net als ik geen enorme fan zijn van sporten, geef dit dan eens een kans. Want zelfs ik vind sporten nu leuk!

Goldband!

Dat de band Goldband bij ons was, was ook al zo te gek. Hun manager Dominique heeft een tijdje bij mijn man Bob gewerkt als creative en had toen als bijbaantje het managen van Goldband. Toen zij ineens een groot succes werden, moest hij zijn vaste baan opzeggen. Net een jongensboek. Want de band is een groot succes. En echt leuke jongens. Met hun optreden hebben ze het dak eraf geknald, en ons hele team ging helemaal los, zo leuk.

Trots op dochters

Ook wilde ik graag dat m’n dochters erbij waren. Los van het feit dat het geweldige lieve sociale meiden met pit zijn, ben ik trots op hoe zij nu in het leven staan. En een studie doen die bij hun past. Zo’n studiekeuze kan namelijk nogal stress opleveren, voor kinderen, maar ook voor ouders. Er zijn tegenwoordig zoveel studies waar kinderen uit kunnen kiezen. Wij hebben gekeken naar de vakken waar ze goed in waren op de middelbare school en daarnaast vooral waar hun interesse ligt.

Voor Puck is dat mode. Mode zit echt bij ons in de familie. Mijn man Bob en schoonzus Deb hebben beide een eigen kledingzaak, en Bob heeft ook nog eens zijn eigen kledingmerk Butcher of Blue. En Puck heeft deze passie helemaal overgenomen. Zoals ze zelf zegt: “Het is er met de paplepel ingegoten.”

Tommy Driessen

Mijn vriend en modeontwerper Tommy Driessen wilde ik er ook graag bij hebben. Want, als er iemand iets van mode weet is het Tommy wel. Zowel Tommy als Puck hebben een liefde voor vintage kleding en het pimpen van oude kledingstukken. Ze lieten beide hun eigen creaties zien én gingen aan de slag met het omtoveren van een oude blazer. En dat werd een prachtige nieuwe creatie, voor Karel van Goldband. Een uitblink colbert voor tijdens het festival seizoen. Echt inspirerend die twee!

Rebbel is ook creatief, maar dan weer op hele andere vlakken. Altijd dol op koken en wetenschappelijke proefjes doen. Vroeger altijd rommel in de keuken dus, maar levert ook heerlijke dingen op. Rebbel haar passie is dan ook eten. Ze studeert momenteel Food Technologie. Een superinteressante studie over de ontwikkeling van eten. Het was voor Rebbel, en voor ons ook, een feestje want ze mocht samen met London in de keuken staan. Ze maakte samen met London een heerlijke biefstuk met een gezonde salade! Biefstuk wetenschappelijk bereid, met krokant korstje, en salade recept via TikTok. Grappig hoe de nieuwe generatie tegen eten aankijkt.

Mooi dat mijn dochters hun passies helemaal hebben gevonden. Helemaal hun eigen ding! Ik geloof echt, als je dichtbij jezelf blijft, komt alles goed. En dat geldt voor ons allemaal. Nog 5 weken geweldige uitzendingen maken. Daar heb ik enorm zin in. En daarna? Ik blijf dicht bij mezelf. Komt vast wel goed.

Liefs, Vivian

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Profile picture placeholder

Redactie Nouveau