Pernille La Lau: 'Waar zou ik zijn zonder mijn Glam Squad?'

Pernille La Lau
© Koffietijd

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Pernille!

Lieve Nouveau-lezers,  

Het is alweer even geleden, maar het is weer tijd voor een Koffietijd-column namens mij. Het einde van Koffietijd komt (helaas) steeds dichterbij. Nog maar een aantal weken te gaan. Ik geniet daarom extra van alle shows die ik nog mag doen.  

Afgelopen donderdag mocht ik voor Koffietijd de inhoud van de show bepalen als hoofdredacteur. Normaal gebeurt dat natuurlijk vooral samen met onze redactie en eindredacteur, maar voor één keer had ik volledig eindverantwoordelijkheid. Alle gasten en onderwerpen die in de show langskwamen waren afgestemd op wat ik echt nog heel graag een keer wilde behandelen.  

Ode aan mijn Glam Squad!

In de jaren dat ik bij Koffietijd zit heb ik een vast team van stylisten. Mijn haar en make-up worden voor de show altijd gedaan door mijn lieve visagiste Bianca.

Mijn haar laat ik knippen en verven bij de geweldige Hedwich én mijn styling wordt altijd verzorgd door de stijlvolle Geryanne. Zij werken backstage enorm hard en ik wilde ze daarom even in de spotlight zetten. En, daarmee werd ook onze eindredacteur Vera in het zonnetje gezet. Want ook zij kreeg een ultieme make-over van mijn topteam! 

Tineke Ceelen

In mijn ‘eigen’ uitzending, wilde ik ook aandacht besteden aan Stichting Vluchteling. Ik ben al jarenlang ambassadeur voor de stichting en zet me graag in voor hun mooie werk. Wie zich misschien wel het hardste inzet voor de stichting is directrice Tineke Ceelen. Zij is vaak bij ons in de uitzending geweest om te vertellen over het werk dat zij doet. Ik bewonder haar enorm. Maar, haar werk heeft ook impact op haar eigen leven. Ik ging bij haar langs om haar nog beter te leren kennen. Waar komt de drang vandaan om vluchtelingen te helpen? En, wat moet Tineke opofferen in haar privéleven om dit werk te doen? 

Griekse Pastitio

Uiteraard hadden we het ook over eten deze week! Ik ben er dol op. Vooral de Italiaanse en Griekse keuken zijn mijn favorieten. Niet alleen London stond in de keuken, ik had ook Maria uitgenodigd. Maria heeft samen met haar tante – die helaas ziek was en dus niet mee kon koken – een Griekse trattoria. Ik kom heel graag bij Maria en haar tante Ineke, want het eten is echt verrukkelijk. Vroeger had Ineke met haar Griekse man een trattoria waar ik ook altijd al kwam.

Na zijn overlijden is Ineke samen met Maria een nieuwe zaak begonnen. En, daar ben ik hartstikke blij mee, want zo blijft hun Grieks-Nederlandse huis voor mij een thuis. Donderdag bracht Maria even hun Grieks-Nederlandse tradities naar onze studio. Wil je thuis ook van dit eten genieten? Dan moet je zeker even dit heerlijke Pastitio recept proberen. Een typisch Grieks pastagerecht uit de oven. 

Heerlijke miniseries

Ter afsluiting iets waar ik altijd van geniet: Eline’s serietips. Niet uit mijn ‘eigen’ show, maar zeker de moeite waard om te delen. Heb je geen zin om een serie te starten die al 10 seizoenen van 24 afleveringen heeft? Dan deelt Eline met jullie de beste miniseries. Die heb je zo dit weekend al uitgekeken!  

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren met mijn tips. En ik wens jullie een heel fijn weekend! 

Liefs, Pernille 

Profile picture placeholder

Redactie Nouveau