• Cultuur

Marion blogt: Kit Kat Club in Palazzo, komt dat zien!

Marion blogt: Kit Kat Club in Palazzo, komt dat zien!

Nouveau's Marion Florusse ging naar de première van Palazzo in Amsterdam. Een Top-viergangendiner van Joris Bijdendijk en Gay entertainment in jaren twintig pluche.

Circus en comedy

Dat ‘gay’ staat voor letterlijk en figuurlijk. Want vrolijk ís het vermaak, dat tussen de gangen door de andere smaakpapillen prikkelt in de sfeervolle spiegeltent van Palazzo. Daarbij bouwt Master of Ceremonies Reuben Kay, gehuld in rozerood, met reuzenboa en dito eye lashes, zijn frivole act op dubbelzinnige homoseksueel getinte grapjes.

Marion blogt: Kit Kat Club in Palazzo, komt dat zien!

Dat doet hij routineus en zelfverzekerd. Hij zwiert met diabolisch genoegen langs de fraai opgedekte tafels met ‘raad en daad’. Hij zingt ook nog – en zeker niet onverdienstelijk – onder meer Brels Amsterdam en kondigt virtuoze collega’s aan. Een mix van circus en show met een vleugje stand up comedy.

Kit Kat Club

De geheel in rood pluche opgetrokken spiegeltent, met kroonluchters en honderden kaarsen (MC: ‘Daahlings, just run if something happens, because you’ll never get out of here alive’) krijgt door de acrobatiek en de op Chico Marx lijkende komiek (niets dubbelzinniger dan The Marx Brothers in hun dagen) iets van een jaren twintig club, zoals de famous Kit Kat Club uit Berlijn, die we allemaal kennen uit Cabaret, de film of de musical.

Marion blogt: Kit Kat Club in Palazzo, komt dat zien!

Vileine humor

Mijn zoon van 15, die mee mocht naar deze vrolijke avond, vond het prachtig. Van de vileine, extravagante humor van Reuben tot de romantische, maar niet zoete aankleding. Maar, en daar zijn we het allebei hartgrondig over eens, het mooist van alles was het diner.

Chef Josis Bijdendijk van zette een topprestatie neer met zijn team dat alles vlekkeloos deed verlopen. Daarvoor alleen al petje af!

Alleen maar lof

De gerechten waren deze avond stuk voor stuk divine om in het jargon van de show te blijven: de langoustinestaart op lijnzaadsalade, de kabeljauw met knoflookvelouté, de runderwang met spinazie en ansjovisboter en zelfs toetjeshaters als we zijn, het dessert van hangop met gezouten karamel en kokossorbet vonden we fantastisch.

Alleen maar lof voor deze ongelooflijk begaafde kok die zijn talent doorgaans demonstreert in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum.

Ongeloof

Ik ben zelf niet zo van de dinnershows, maar al met al was dit een superleuke ervaring. Je bent ook van zeven tot rond middernacht onder de pannen alles bij elkaar. Al weet ik natuurlijk niet of het deze premièreavond allemaal wat langer duurde.

Vol ongeloof begaven zoon en ik ons na afloop in het sfeerloze decor van de nachtelijke ArenaBoulevard. Alsof je koets ineens weer verandert in een pompoen, maar het was mooi zolang het duurde.

Joris Bijdendijk Palazzo is er nog tot 3 maart 2019!

Gaat dat proeven en zien.

Marion Florusse

Marion Florusse

Marion Florusse is chef tekst/kunst & cultuur bij Nouveau, ze woont met man en zoon in Amsterdam en is een groot liefhebber van alles wat te maken heeft met theater, muziek, beeldende kunst, film en literatuur. “Wat is er mooier dan goede ervaringen op cultuurgebied delen met anderen? Op deze plek hoop ik dan ook van harte mensen te tippen als het gaat om niet te missen voorstellingen, concerten of tentoonstellingen. Maar soms is het ook gewoon fijn om je eigen gevoel over iets dat je raakt, opwindt of verbaast te toetsen aan anderen. Ik hoor dus graag van je…”