Henk van der Meijden wás al Ridder

Henk van der Meijden wás al Ridder

Chef redactie Marion zag het sprookje ontstaan en mijmert over de man die ooit haar baas was en haar eightiesgeur Opium cadeau deed.

Rozen en champagneNiet afgelopen week toen hij dat lintje kreeg, werd Henk van der Meijden Ridder, maar al veel eerder. In de jaren tachtig veranderde hij – bijna voor mijn ogen – van een verstokt vrijgezel die leefde voor zijn werk, in een man die met bossen rode rozen in de weer was. Een man die Champagne bestelde, ringen uitzocht en op zijn knieën ging om zijn grote liefde ten huwelijk te vragen. Voor haar, Monica Strotmann veranderde hij in 1987 in haar Ridder op het Witte Paard.

ParfumkalenderBijna voor mijn ogen, omdat ik in die tijd als eindredacteur werkte voor Henk. Een temperamentvolle baas die wel eens een deur met een klap dichtsloeg. Maar die deur hield hij even later weer galant voor je open. Ook liet hij zijn werkneemsters (zonder enige bijbedoeling en van telefoniste tot stagiaire) op hun verjaardag een fles van hun lievelingsparfum bezorgen. Zijn altijd daverende secretaresses hielden de kalender met liefde voor hem bij. Ik weet nog hoe ik destijds als ‘broekie’ zeer in mijn nopjes was met mijn Opium, de eightiesgeur bij uitstek.

En toen kwam… Miss Holland

Henk van der Meijden wás al Ridder

Toen op een dag oud-Miss Holland Monica Strotmann kwam solliciteren, sloeg meteen de bliksem in. ‘Met die vrouw ga ik trouwen,’ zei Henk zonder een spoor van ironie. Er werd om gelachen, maar enkele maanden later kwamen hij en zijn aanstaande stralend meedelen dat ze gingen trouwen.

Tweede kindIk was op hun feest in Des Indes en zag hoe de Ridder zijn mooie prinses uiteindelijk mee op huwelijksreis nam. En ze leefden nog lang en gelukkig… En dat is echt waar. Monica en Henk zijn inmiddels 35 jaar samen. Ze kregen een dochter, Elisa en die is al evenzeer besmet met het theatervirus als haar ouders. Want theater was de grote droom die Henk en Monica samen waarmaakten. Samen maakten ze hun bedrijf Stardust groot en produceren ze onder meer het Wereldkerstcircus in Carré, maar ook eigen werk en vaak risicovolle producties zonder een cent subsidie. Alles voor die grote liefde, Stardust is als het ware hun tweede kind.

Van Sylvia Kristel tot Mathilde WillinkEn daarom deelt de nu 84-jarige Henk van der Meijden zijn Ridderorde heel nadrukkelijk met zijn vrouw.Zijn leven was tot nu toe een groot avontuur. Van krantenjongen op zijn 14de tot gevreesd, geliefd en gehaat ‘roddeljournalist’ die alle sterren aan zijn tafel kreeg, van Sylvia Kristel tot de legendarische Mathilde Willink. Toen leefde hij alleen  voor zijn werk, sinds  1987 doet hij dat samen met zijn ‘Moon’. Wat hen betreft is het sprookje, zeker na twee jaar corona, nog lang niet afgelopen. Het lintje stemt hem blij. Henk: ‘Niet om mijzelf, maar omdat het eindelijk, na zestig jaar koninklijke waardering is voor de entertainmentindustrie.’

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Marion Florusse

Marion Florusse

Marion Florusse is chef tekst/kunst & cultuur bij Nouveau, ze woont met man en zoon in Amsterdam en is een groot liefhebber van alles wat te maken heeft met theater, muziek, beeldende kunst, film en literatuur. “Wat is er mooier dan goede ervaringen op cultuurgebied delen met anderen? Op deze plek hoop ik dan ook van harte mensen te tippen als het gaat om niet te missen voorstellingen, concerten of tentoonstellingen. Maar soms is het ook gewoon fijn om je eigen gevoel over iets dat je raakt, opwindt of verbaast te toetsen aan anderen. Ik hoor dus graag van je…”