• Fashion

Modekoningin Máxima over een iets te luchtige top

Modekoningin Máxima over een iets te luchtige top

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een koninklijke paraplu-oorlog.

Als Willem-Alexander en Máxima twee staatsbezoeken combineren, is er in het programma vaak wel een pauze ingelast om even op adem te komen. In Australië was dat in 2016 ook het geval, maar een echt rustmoment werd het niet. Op haar vrije morgen ging Máxima namelijk samen met de koning op pad om te shoppen. Daarbij dook ze ook de boetiek van Zimmermann in, een Australisch label dat verfijnde, vrouwelijke strandkleding verkoopt.

'Terwijl Máxima het ene na het andere item paste, zat de koning rustig op een bankje te jureren'

Terwijl Máxima het ene na het andere item paste, zat de koning rustig op een bankje te jureren. Dit vond hij wel mooi, dat niet. Uiteindelijk gingen de twee met volle tassen terug naar het hotel. De meeste aankopen werden privé gedragen, waaronder een kaftan, maar sommige kledingstukken vond Máxima blijkbaar toch geschikt voor op de rode loper.

Modekoningin Máxima over een iets te luchtige top

Zo droeg ze tijdens haar werkbezoek aan het Eye Filmmuseum in Amsterdam, een midi-jurk met een subtiele bloemprint, die ook destijds werd aangeschaft. Een hoed, hoge hakken en twee verschillende (!) oorbellen voorzagen de jurk inderdaad van een koninklijke uitstraling, maar een strandjurk blijft uiteindelijk wel een strandjurk.

Modekoningin Máxima over een iets te luchtige top

Kijk maar naar het bovenlijfje. Door de stof heen zie je meer dan vast de bedoeling is. 

Mixen en matchen

Als je kasten vol kleding hebt, kun je natuurlijk eindeloos mixen en matchen. Helaas doet Máxima dat slechts zelden. Als ze een bepaalde rok en top eenmaal samen heeft gedragen, blijft ze die doorgaans ook op dezelfde manier combineren. Toch wordt het nooit saai, want als geen ander maakt de koningin gebruik van de kracht van accessoires.

Modekoningin Máxima over een iets te luchtige top

Dat bleek ook wel deze week. Tijdens een bezoek aan het UMC droeg ze een zijden plooiblouse en een raffia rok met knoopceintuur van Natan, die in deze combinatie ook al gedragen werden in de Betuwe (2019) en Terneuzen (2019). In plaats van bordeauxrode accessoires had Máxima deze keer echter gekozen voor bruine accessoires, waaronder een nieuwe printjestas van Rough Studios.

Under my umbrella

Kate en Meghan zijn zeker geen hartsvriendinnen, maar hun trouwe fans maken het nog veel bonter. Deze week was het gebruik van een paraplu de aanleiding voor heel wat geharrewar en gescheld tussen Kamp Meghan en Kamp Kate. Ja, u leest het goed: het gebruik van een paraplu.

Modekoningin Máxima over een iets te luchtige top

In het land dat bekend staat om het regenachtige weer wordt deze accessoire aan de lopende band gebruikt, maar sinds er vorig jaar een iconische foto opdook van Meghan met paraplu vinden haar fans dat hun idool daar een soort alleenrecht op heeft.

Modekoningin Máxima over een iets te luchtige top

Zo werd Kate deze week flink beschuldigd van na-aperij omdat zij een regenboogplu gebruikte tijdens een wandeling in de paleistuin. Hopelijk lukt het de hertogin om haar hoofd zowel droog als koel te houden, want je zou toch razend worden van dergelijke verwijten?

Modekoningin Máxima over een iets te luchtige top

En we blijven nog even bij Kate, want deze week verscheen de hertogin ook nog op de rode loper in een opvallend informele look. Normaal gesproken kun je haar uittekenen in strenge en/of klassieke mantels, maar dit keer was haar keuze gevallen op een high waist-spijkerbroek, sneakers en een blazer met opgestroopte mouwen. Misschien niet heel koninklijk, maar wel heerlijk jong en fris.

Jetset

De tweeling van prins Albert en prinses Charlène van Monaco heeft een hoog schattigheidsgehalte en dat komt deels door hun bijzondere jetsetkleding.

Modekoningin Máxima over een iets te luchtige top

Zo werd Gabriela deze week gespot in een roze streepjurkje van luxelabel Chloé. Jong geleerd is oud gedaan, zullen we maar zeggen.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk