Máxima & de koninklijke capecoat: het is een handige hybride!

maxima capecoat

De fotografen en het publiek willen graag haar kleding zien, maar koninklijk kippenvel is even vervelend als normaal kippenvel. Zonder jas op de loper verschijnen is voor koningin Máxima dus geen optie. Gelukkig heeft ze inmiddels de gouden tussenweg gevonden.

Maxima
© Getty Images

Toegegeven: eigenlijk had onze Fashion Queen rond 2015 al ontdekt hoe ze een koninklijke draai aan haar winterjassen kon geven. Door ze niet áán, maar óm te doen, creëerde ze een geheel eigen look en kon ze tegelijkertijd haar kleding zichtbaar laten zijn.

Maxima
© Getty Images

Eerlijk is eerlijk: een jas die elk moment van je schouder kan glijden is natuurlijk alles behalve praktisch.

capecoat Maxima
© Getty Images

Gelukkig heeft Máxima inmiddels de perfecte oplossing gevonden. In haar walk-in closet op Huis ten Bosch hangen inmiddels meerdere capecoats.

capecoat Maxima
© Getty Images

Door de armsgaten en de losse manier van dragen, blijft de kleding zichtbaar en hoeft de koningin zich niet uit een jas te worstelen bij binnenkomst.

capecoat Maxima
© Getty Images

Vooral de bordeauxrode wordt met allerlei tegenkleuren gedragen.

capecoat Maxima
© Getty Images

Om discussies te voorkomen, zijn sommige capejassen double face (aan beide zijden draagbaar) uitgevoerd.

capecoat Maxima
© Brunopress

De meeste capecoats van Máxima zijn effen van kleur, maar voor een pied-de-poule dessin wil ze wel een uitzondering maken.

capecoat Mathilde
© Brunopress

Is Máxima uniek met haar voorliefde voor de capecoat? Welnee. Koningin Mathilde verschijnt ook regelmatig als koninklijke superheld op de loper. Door te variëren met kleuren, kragen, stoffen en lengtes, blijft het plaatje interessant.

capecoat Charlene
© Getty Images

Charlène is inmiddels ook om en combineerde onlangs donkerblauw en zwart.

Ook mooi: een capejas over een avondjurk. Zeker nu de temperaturen in de paleizen niet al te hoog zijn, is een extra laagje stof geen overbodige luxe.

capecoat mary
© Getty Images

Mary draagt haar capecoats ook wel overdag, bijvoorbeeld met parelketting en pillbox #tuttig

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk