Josine van Modekoningin Máxima: 'Hot pink draagt HM nooit zomaar'

Maxima felroze fuchsia hot pink
© .

Josine Droogendijk, de vrouw achter Modekoningin Máxima, schrijft in Nouveau over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima. Ditmaal: de statements die HM met felroze maakt.

Think Pink

Door de jaren heen is felroze omarmd door allerlei (politieke) partijen, verenigingen en organisaties. Zonder ook maar één woord te zeggen, kan de koningin dus van alles vertellen als ze zich in felroze hult.

Maxima felroze fuchsia hot pink
© ANP

Dat deed ze bijvoorbeeld tijdens een chic diner in het kader van de internationale homo-emancipatie in de Haagse Ridderzaal. De meeste dames droegen gedempte tinten. Máxima koos anders. Zij betrad de ruimte in een fuchsia broekpak van Gucci. Zo beken je kleur!

Maxima felroze fuchsia hot pink
© Brunopress

Op Koningsdag 2022 vertelde ze met dezelfde tint een heel ander verhaal. Door de oorlog in Oekraïne vonden veel mensen het wat ongemakkelijk om uitbundig feest te vieren. Voor aanvang van het programma voorzagen de Oranjes de meegereisde journalisten van bezorgde, meelevende quotes.

Maxima felroze fuchsia hot pink
© RVD

De groen-roze outfits van Máxima, Amalia en Alexia onderstreepten dat koninklijke medeleven. Want volgens Edouard Vermeulen, Máxima’s favoriete ontwerper, symboliseerde het kleurenpalet harmonie, vrede en dankbaarheid.

Maxima felroze fuchsia hot pink
© Brunopress

Omdat ze geen wandelend reclamebord wil zijn, probeert Máxima bedrijfskleuren zoveel mogelijk te vermijden. Alleen voor Pink Ribbon werd er, bij de start van de borstkankermaand 2020, een uitzondering gemaakt. Het gaat om deze look, die ze in 2014 ook droeg bij het staatsbezoek aan Polen.

Maxima felroze fuchsia hot pink
© Getty Images

Máxima draagt felroze vaak in de lente- en zomermaanden. Dat de grote publieksevenementen vooral dan plaatsvinden, komt goed uit. In felroze val je immers altijd op, hoe groot de menigte ook is. Voor een koningin zeker geen overbodige luxe. Koningin Elizabeth ll zei het ooit heel treffend: ‘Ik moet gezien worden om geloofd te worden.’

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk