• Health

Nouveau's Inge: 'Eindelijk multifocale lenzen die je ook in de overgang kunt dragen!'

Nouveau's Inge: 'Eindelijk multifocale lenzen die je ook in de overgang kunt dragen!'

Nouveau samen met Pearle Opticiens

Op de redactie zagen we Inge al een tijdje hannesen met diverse brillen voor veraf en dichtbij. En ze is de enige niet, want veel mensen krijgen tijdens de middelbare leeftijd te maken met zowel veraf als dichtbij niet goed zien. Dan zijn multifocale lenzen van Pearle Opticiens dé oplossing. Je ziet daarmee namelijk veraf scherp, maar kunt ook dichtbij én alles wat daartussen zit goed zien. Dus of je nu iets zoekt op je mobiele telefoon of autorijdt: deze lenzen zijn geschikt voor alle situaties, zoals ook Inge ontdekte.

"Voor mij kwam het moment waarop mijn armen te kort werden om de menukaart nog te lezen zo'n drie jaar geleden. Ik hoorde het mezelf zeggen: 'Waarom maken ze die lettertjes toch zo stom klein?' Urgh, iets met een zekere leeftijd hebben bereikt.

Mijn pubers gruwden van de brilletjes aan een touwtje om mijn nek

Ik droeg jarenlang lenzen, maar toen ik in de overgang raakte, zaten die niet prettig meer. Alles droogt dan uit, ook je ogen – er viel niet tegenop te druppelen. Vandaar dus de introductie van een leuke bril voor veraf. En daarna talloze bij de drogist aangeschafte leesbrilletjes die ik met enige regelmaat verloor, tot ik ze – tot afschuw van mijn kind – aan een touwtje om mijn nek ging hangen.

So far so good, maar die combinatie van hulp nodig hebben om veraf én dichtbij goed te kunnen zien, is lastig als je veel achter een beeldscherm zit en steeds moet schakelen van een collega naar je scherm. Ik vond het in de auto ook een heel gedoe, want met mijn vertebril maakte ik weinig van het dashboard, dat toch al idioot ingewikkeld was.

Lenzen zijn zoveel makkelijker in het dagelijkse verkeer

Vandaar dat ik het multifocale avontuur ben aangegaan in de vorm van online bestelde lenzen. Omdat lenzen zoveel makkelijker zijn en je dan ook niet meer zit met druppels of een beslagen bril.

Voor het geld van die one-size-fits-all multifocaaltjes had ik echter beter iets leuks kunnen kopen. Niet alleen konden mijn ogen niet wennen aan het leesgedeelte, ik kon ze bovendien maar een uurtje in hebben voor het toch weer droog aan ging voelen.  

Een bezoek aan de opticien is toch wel essentieel om een goede match te vinden

Vandaar dat ik uiteindelijk een laatste poging heb gedaan bij de opticien, compleet met oogmeting. Dat is toch wel essentieel om een goede match te vinden, is mijn ervaring. Dat ze goed aangemeten worden door een expert die meteen even meedenkt met je manier van leven.

Bij het inzetten bij Pearle merkte ik eigenlijk al het verschil: de sterktes voor veraf en dichtbij liepen vloeiend in elkaar over. Niet dat 'even wennen' moment dat ik eerder had, mijn hersenen schakelden meteen, net als vroeger.

Deze lenzen houden rekening met het feit dat je na je 40ste minder traanvocht aanmaakt

Nog een pluspunt: Pearle heeft multifocale lenzen die er rekening mee houden dat je traanvocht na je veertigste verandert. Ik ben begonnen met zachte multifocale lenzen die speciale 'wetting agents' hadden zodat ze minder snel uitdrogen.

Nouveau's Inge: 'Eindelijk multifocale lenzen die je ook in de overgang kunt dragen!'

Die waren op zich al prima, maar echt ideaal vind ik de multifocale daglenzen die je dagelijks vervangt, zoals de iWear Harmony die ik nu heb. Omdat je elke dag een nieuw setje indoet, kunnen ze niet vettig worden en dat is handig want minder traanvocht én vette lenzen is geen doen. Bij superdroog weer – je kent dan wel, oostenwind, alles schraal – heb ik een flesje oogdruppels in mijn tas, maar eigenlijk gebruik ik die zelden. Met deze lenzen kom ik op een normale manier de dag door.

Leuk: ik kan weer een hippe zonnebril op zonder de extra kosten van glazen op sterkte 

Het was dus even zoeken en experimenteren naar een goede vorm, maar ik ben nu erg tevreden over deze multifocale lenzen. Ze dragen lekker, ik kan weer een hippe zonnebril op zonder de extra kosten van getinte glazen op sterkte en ik ben ijdel genoeg om het niet heel erg te vinden van mijn brillen af te zijn."

Goed om te weten

Multifocale lenzen zijn een oplossing voor degene die lenzen dragen voor veraf, maar eigenlijk ook een leesbril zouden moeten dragen. Ook voor mensen die al een multifocale bril dragen en liever over willen stappen naar het dragen van lenzen is het een ideale oplossing.

Probeer het gratis!

Bij Pearle Opticiens kun je eenvoudig en gratis multifocale lenzen proberen. Maak nu een afspraak met een Pearle contactlensspecialist voor een gratis uitgebreide contactlensaanmeting (t.w.v. 35 euro). Daarbij ontvang je ook nog een gratis proefset lenzen én een starters-kit vol tips & tricks. De experts van Pearle helpen je graag totdat je 100% tevreden bent met je multifocale lens.

Inge van der Steeg

Inge van der Steeg

Uitvoerend Producer

"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."