Inge was bang voor haar ooglidcorrectie, maar zegt nu: 'Ik ben er zó blij mee!'

Inge blogt: “Ik ben blij, zo blij, ik kan het wel van de daken schreeuwen"

Eerder las je al hoe Nouveau's Inge veel last had van haar overhangende oogleden, maar erg tegen een operatie opzag. Toch liet ze een ooglidcorrectie uitvoeren, hier deelt ze het resultaat! 

We zijn na mijn ooglidcorrectie nu drie maanden verder en het voelt alsof het drie jaar geleden is. Ik ben er zo blij mee! 

De ingreep vond plaats op een vrijdag bij de Velthuis kliniek in Amsterdam. Heel bewust gekozen voor deze dag, zodat ik het weekend had om te kijken wat er allemaal zou gebeuren met mijn ogen. Ik had van vriendinnen diverse verhalen gehoord over hoe ze eruit hadden gezien na hun ingreep.

Loes had de eerste twee weken met een zonnebril opgelopen, omdat ze last had van fel licht. Marijke had zich twee weken opgesloten in huis, omdat haar blauwe ogen misschien toch te veel vragen op zou roepen. En Ankie, arme Ankie, zij kreeg een ontsteking, waardoor een deel van haar gezicht vier weken lang opgezwollen was. Niet echt verhalen waar ik vrolijk van werd.

Diepvriesdoperwten

Zaterdagochtend word ik wakker en kijk gelijk in de spiegel. Ik zie de hechtpleistertjes zitten, maar dat is alles. Misschien komt het nog, worden mijn ogen alsnog blauw en komen de zwellingen later. Ik neem mij voor om me heerlijk te laten verwennen door man- en zoonlief en mij goed te houden aan de voorschriften die ik meegekregen heb.

Belangrijk! Elk uur een zakje met bevroren doperwten op mijn ogen om zwellingen tegen te gaan. Niet echt charmant, maar wat moet dat moet. Gelukkig ben ik gewend, naast mijn lenzen, regelmatig een bril te dragen, want het dragen van lenzen in deze periode is verboden.

Weer naar mijn werk

Maandagmorgen verschijn ik op het werk. Best een beetje spannend. Wat zullen de reacties zijn? Ik loop door de gang en niemand kijkt mij aan. Niemand ziet dat ik mijn oogleden heb laten liften. Ik heb dan ook geen blauwe ogen, geen zwellingen, geen pijn en de hechtpleistertjes zijn nauwelijks te zien. Een ingreep volgens het boekje.

Collega Wies, die jaren geleden de ingreep onderging, kijkt mij met verbazing aan. 'Wat ziet het er goed uit,  ongelooflijk!' zegt ze. De hele week draag ik mijn bril en smeer ’s avonds trouw de nieuwe P-Cl-E-olie van Biodermal op mijn ogen. Een week later gaan de hechtingen eruit en ik ben zo trots op het resultaat. Ziet er nu al heel mooi uit en het wordt alleen maar beter.

Drie maanden later

Nu, drie maanden later, kan ik het iedereen aanraden. Ik kan het wel van de daken schreeuwen, zo blij ben ik er mee. Een paar voordelen die ik echt met jullie wil delen:

  • Geen last meer van mijn lenzen
  • Geen hoofdpijn meer door het fronsen van mijn voorhoofd
  • Ik kan weer eyeliner dragen
  • Het is het geld dubbel en dwars waard
  • Maar misschien wel de leukste en het belangrijkste voordeel: ik word 10 jaar jonger geschat.

Gebaseerd op mijn eigen ervaringen, kan ik het iedereen aanraden. Ik ben heel blij met de behandeling en de goede begeleiding van de Velthuis Kliniek. Iedereen die het overweegt, zou ik willen adviseren om te gaan naar een gespecialiseerde kliniek.

Ik probeer mijn vriendinnen die het overwegen te helpen in hun keuze. De eerste twee zijn over de streep.

Dames, ik ga mee om jullie te steunen! Nouveau i.s.m. Velthuis Kliniek

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Inge van der Steeg

Inge van der Steeg

Uitvoerend Producer

"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."