• Health

Inge stapt op de fiets

Inge stapt op de fiets

Tijdens mijn lijnpoging vorig jaar is het nog een keer bevestigd dat bewegen onderdeel is van het lijnen. Nu ben ik niet bepaald het type om naar een sportschool te gaan. Ik heb al verschillende sportscholen geprobeerd, maar ik hou echt niet van sporten. Het is not my cup of tea zullen we maar zeggen. Ik moest dus op zoek naar een andere manier van bewegen, maar het moest wel passen in mijn dagelijks leven.Vorig jaar heb ik een nieuwe elektrische fiets gekocht en ik moet zeggen: ik ben verslaafd. Ik probeer zoveel mogelijk op de fiets naar het werk te gaan en ik merk ook dat ik steeds vaker de fiets pak om naar mijn afspraken in Amsterdam te gaan. Het is een uurtje fietsen en ik ben net zo lang onderweg als met het openbaar vervoer. Het geeft mij een bepaalde vrijheid: zelf beslissen hoe laat ik wegga en welke route ik neem. Tijdens het fietsen kan ik genieten van de natuur en ik ben heerlijk in de buitenlucht.Het was in het begin wel even wennen. Ik weet natuurlijk de weg naar Amsterdam met de auto, maar welke route neem ik op de fiets? De meeste routeplanners zijn gericht op auto’s en hebben wel fietsroutes, maar die wil je echt niet fietsen. Ik weet nog dat ik de eerste keer naar mijn vriendin in Leiden ging op de fiets. De hele tijd heb ik gefietst naast de snelweg J. Ik word daar niet vrolijk van. Op startpagina.nl vond ik een overzicht van de beste fietsapps en routes. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de routeplanner Route.nl een echte fiets- en wandelapp. Hierin kun je gemakkelijk je route invoeren en daarnaast bevat de app hele leuke fietsroutes.

Eigenlijk liep ik toen gelijk tegen het volgende probleem aan: hoe bevestig ik mijn telefoon aan mijn stuur om de route te kunnen volgen? De oplossing: een smartphonehouder.

Maar dat was niet het enige probleem waar ik mee moest dealen. Ik moest ook nieuwe kleding aanschaffen. Een strakke spijkerbroek is nou niet echt de ideale kleding voor op de fiets, maar om dan gelijk zo’n strak fietsbroekje aan te schaffen…. Gelukkig heeft bijna elk modemerk nu een sportieve lijn. Twee grote hobby’s werden hierdoor gecombineerd: fietsen en shoppen. Weer een probleem opgelost.

Tot de volgende keer!

Inge van der Steeg

Inge van der Steeg

Uitvoerend Producer

"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."