Inge blogt: "Ik viel 15 kilo af, maar de helft is er alweer aan..."

Inge blogt: "Ik viel 15 kilo af, maar de helft is er alweer aan..."

Gisteren ging ik na een lange tijd weer op de weegschaal. Ik wist dat ik wat aangekomen ben, maar 6 kilo?! Dat had ik niet verwacht. Ik voel het niet. En ik krijg nog steeds complimentjes dat ik er goed uitzie. Ook mijn broeken zitten niet strak. Maar de weegschaal liegt niet.

Gelijk schieten er allerlei vragen door mijn hoofd. Hoe komt dit? Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik weet het niet, of toch wel…

Griep is een dikmaker

De laatste paar maanden heb ik 3 keer de griep gehad. Dacht ik vroeger nog dat dit goed is voor de lijn; ik weet nu wel beter. De eerste periode dat je ziek bent, val je af, maar deze kilo’s komen er daarna weer dubbel zo hard aan. Dat is precies wat bij mij is gebeurd.

Een paar dagen goede griep en ik eet niets. Ik probeer wel zo veel mogelijk te drinken om de vochtbalans op peil te houden. Daarnaast heb ik tijdens zo’n ziekteperiode ook ontzettende medelijden met mijzelf. Dat koekje bij de thee wat ik normaal niet neem, mag nu wel, omdat ik ziek ben.

Een ander probleem als je ziek bent, is dat je thuis bent en geen afleiding van je werk hebt. De hele dag is er de mogelijkheid om iets lekkers te pakken uit de kast of ijskast.

De nadagen van de griep geven ook een goed excuus om jezelf te verwennen. Tel daar nog de periode van mijn ooglidcorrectie operatie bij, een aantal etentjes en een culinair weekendje Hamburg en die 6 kilo is te verklaren. Ja toch?!

Ik moet weer bewegen

Als ik heel eerlijk ben, verklaart het niet echt die 6 kilo. De voornaamste reden voor mij is het niet bewegen. Ik kan echt niet sporten als ik ziek ben. Moet er niet aan denken. Wie heeft er nu zin in om een wandeling te maken als je je lamlendig voelt? En dat is precies het probleem.

Ik heb het afgelopen jaar elke dag minimaal een uur gewandeld of gefietst. Mijn smartwatch gaf elke dag 10.000 stappen aan. Alleen de laatste maanden niet, mijn smartwatch ligt al enige tijd ongebruikt op het nachtkastje.

Ik probeer niet in paniek te raken. We gaan er weer voor. Morgen begin ik weer met de 10.000 stappen en ik ga weer mijn best doen om alleen maar gezond te eten.

Het is mij vorig jaar gelukt, dus dit jaar gaat het ook lukken…

Inge van der Steeg

Inge van der Steeg

Uitvoerend Producer

"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."