Inge blogt: "1 jaar afvallen, is alles halleluja geweest?"

Inge blogt: "1 jaar afvallen, is alles halleluja geweest?"

Gisteravond was ik bezig met het inpakken van mijn koffer voor de zomervakantie. Ik pakte allemaal leuke nieuwe jurkjes, blouses en zelfs een nieuwe bikini in. Wat een heerlijk gevoel. Op dat moment gingen mijn gedachten naar een jaar terug.

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik toen niet wist wat ik in mijn koffer moest stoppen. Er waren misschien nog twee blouses die mij pasten, de rest was gewoon te klein. Ik was meer dan 10 kilo aangekomen. Maar nog was dat niet een moment voor mij om te denken dat het zo niet verder kon gaan.

Ik heb de weinige kleding die mij paste, meegenomen. En in Turkije een aantal wijdvallende tuniekjes gekocht. Zo ben ik de vakantie doorgekomen.

Duidelijk te zwaar

Pas toen we weer terug waren in Nederland en ik de foto’s zag, schrok ik mij rot. Ik zag een leuke vijftig plusser die duidelijk te zwaar was. Dit was niet wat ik wilde en ik nam me voor dat ik het volgende jaar 10 kilo lichter aan mijn vakantie zou beginnen. Wat dat betreft kan de vlag uit. De weegschaal wijst nu 12 kilo minder aan dan vorig jaar en ik ben blij.

Inge blogt: "1 jaar afvallen, is alles halleluja geweest?"

Ik ga met een koffer vol leuke, vrouwelijke kleding richting Turkije.

Uitdagingen

Maar als ik terugdenk aan het afgelopen jaar dan is er wel veel gebeurd. Ik ben met goede zin begonnen aan mijn Cambridge dieet en heb diverse uitdagingen overwonnen. Van het laten staan van een heerlijke tompouce-taart op de verjaardag van mijn vriendin Danielle tot aan een vakantie met shake’s en reepjes.

Ik kan zeggen, het was het allemaal waard. Ik heb gemerkt dat ik een heel fijne groep vriendinnen, familie en collega’s heb die me altijd gesteund hebben. Sommigen van hen zijn zelfs door mijn enthousiasme ook weer aan het lijnen geslagen en met resultaat.

Is alles dan halleluja geweest het afgelopen jaar? Nee, er waren ook negatieve punten:

1. Sommigen vriendinnen bleken geen vriendinnen te zijn

2. Mijn borsten zijn geslonken (echt waar). Van een goede E-cup ben ik gedaald naar een D-cup

3. Ik heb nog steeds een suikerverslaving en moet oppassen dat ik daar niet intrap

4. Sporten is nog steeds niet mijn ding en dat had ik wel gehoopt

5. Toen mijn lievelingstante overleed, merkte ik dat eten echt een troost voor mij is

6. Ik moet nog steeds opletten met eten. De laatste drie weken heb ik het zo druk gehad, dat ik mijn eetpatroon een beetje heb verwaarloosd. Het gevolg: ik ben drie kilo aangekomen.

Is punt 6 nu iets waar ik me zorgen om moet maken en krijgen de negatievelingen gelijk? Ben ik zo weer op mijn oude gewicht? Ik denk het niet, het stimuleert mij alleen maar om na mijn vakantie gelijk weer te beginnen met lijnen. De afspraak is al gemaakt.

Fijne vakantie allemaal!

Inge van der Steeg

Inge van der Steeg

Uitvoerend Producer

"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."