• Health

Dominic Grant: afscheid van een jeugdidool...

Dominic Grant: afscheid van een jeugdidool...

Toch even slikken vandaag toen ik het nieuws las dat Dominic Grant is overleden.

Vroeger hingen er diverse posters aan de muren in mijn slaapkamer. Natuurlijk van onze eigen Dolly Dots, maar ook van Guys and Dolls. Vanaf het moment dat zij hun nummer-1 hit hadden in Nederland met ‘You’re my world’ was ik fan. Eerlijk gezegd was ik een beetje verliefd op Dominic. Die lange man met zijn blonde manen; wow, wat een stuk.

Ik weet nog dat de Guys and Dolls zouden optreden in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Ik moest en zou erheen, samen met mijn vriendin Yvonne. Het probleem was dat we pas 15 jaar oud waren. We zouden hiervoor nooit toestemming krijgen van onze ouders en moesten een list verzinnen. Karin, de zus van Yvonne, werd 19 jaar en voor haar verjaardag gaven we haar een kaartje voor het concert en wij gingen natuurlijk mee. Een mooie oplossing vonden we zelf. Misschien was het wel mijn eerste concert en ik had er zin in. We gingen Dominic ’live’ zien.

Het concert was fantastisch. Drie vrouwen en drie mannen in schitterende witte pakken met zwijmelteksten. Karin moest na het concert bekennen dat ze had genoten. Om ons te bedanken voor de leuke avond stelde ze voor om bij de artiestenuitgang te wachten op Dominic voor een handtekening. We stonden daar als enige en hebben langer dan een uur gewacht toen hij eindelijk naar buiten kwam, helemaal alleen.

In ons beste Engels vroegen we een handtekening en die kregen we ook spontaan. Dominic was erg gecharmeerd van Karin, dat merkten we aan alle kanten en voordat we het wisten nodigde hij ons uit voor een drankje. Karin en Dominic liepen al pratend richting de Bastille. Yvonne en ik volgden. We wisten niet wat ons overkwam. Daar zaten we dan aan een colaatje in de Bastille samen met de wereldberoemde Dominic. Ik weet niet meer waar we het over hebben gehad, maar ik ging met vlinders in mijn buik naar bed. Natuurlijk niet voordat ik Dominic een kusje had gegeven op de poster ?

Een avond om nooit meer te vergeten. Onnodig om te vertellen dat Dominic altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft gehouden.

Dominic Grant: afscheid van een jeugdidool...

Het bericht vandaag dat hij op 71-jarige leeftijd is overleden kwam dus best hard binnen. In mijn gedachten was hij nooit ouder geworden dan die bewuste avond. Niet heel vaak luisterde ik nog naar zijn muziek, maar ik heb daarna toch maar weer even naar ‘You’re my world’ geluisterd. Rest in Peace, Dominic…

Inge van der Steeg

Inge van der Steeg

Uitvoerend Producer

"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."