Blog: "Niet mannen, maar vrouwen worden mooier naarmate ze ouder worden"

Blog: "Niet mannen, maar vrouwen worden mooier naarmate ze ouder worden"

Vandaag was het weer vriendinnendag en deze keer gingen we richting Amsterdam. We kennen elkaar al héél lang en gingen vroeger als puberende tieners naar De Bijenkorf. Onze eerste make-up kochten we daar. Knalroze lippenstift. Allemaal dezelfde kleur, en mooi dat we het vonden! 

Met deze groep meiden zit ik in de afval-app en samen zijn we nu 38 kilo afgevallen (waarvan 12 kilo van mij!). Doken we vroeger gelijk in de vitrine om te kijken welk gebak we zouden nemen; nu slaan we dat met opgeheven hoofd over. We hebben nog een hele dag te gaan en gaan ook nog lekker lunchen. Geen gebak voor ons.

Ervaringen delen

Voor we het weten, zitten we in een heftig gesprek. Mijn vriendinnen zijn blij dat ze zijn afgevallen, maar de eerder door mij genoemde opmerkingen van iedereen ervaren zij ook. In het begin was iedereen positief, maar naarmate je het langer volhoudt komen er meer negatieve reacties. Aan de groep jaloerse mensen worden nu ook steeds meer mannen toegevoegd.

Mannelijke vrienden, mannelijke collega’s en zelfs de buurman heeft een mening over ons nieuwe lijf. Debby vertelde dat ze een mannelijke collega hoorde zeggen dat al die lijnende vrouwen er niet bepaald mooier op worden. Hij onderschreef luidruchtig de stelling dat mannen knapper worden naarmate ze ouder worden. Helemaal als vrouwen een afslankpoging ondernemen. 

Ik val bijna van mijn stoel. Mannen knapper naarmate ze ouder worden? Ja, misschien omdat hun haar mooier grijs wordt, maar dan houdt het ook wel op. Als ik om mij heen kijk, zie ik toch veel mannen van boven de vijftig met een uitpuilende buik, de welbekende bierbuik. Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar als er íéts niet aantrekkelijk is aan een man dan is het een dikke bierbuik.

Jong voelen

En dan heb ik het maar niet over de mannen die zich opeens jong willen voelen en hun haar laten groeien om een knotje te kweken. De meiden zijn het volledig met mij eens. Wij voelen ons goed, hebben een positieve uitstraling en gaan fluitend door het leven. We stralen en ik kan dat alleen maar beamen. 

Anna komt met voorbeelden van bekende stellen die in onze leeftijd zitten waarvan de vrouw schitterend is en de man iets te dik, maar zeker niet knapper:Natasja en Rene Froger, Annette Barlo en Frank Timmer, Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander, Charlene en Prins Albert. Moeten we nog verder gaan?

Ik denk dat wij het eerste statement van deze dag wel gemaakt hebben: WIJ VROUWEN WORDEN MOOIER NAARMATE WE OUDER WORDEN en niet de mannen! Mannen, knoop dat maar in jullie oren. WOMEN POWER!

P.S. Ik ben niets afgevallen deze week. Misschien volgende week. Dan moet ik alleen niet te veel van dit soort uitjes plannen :-)

Inge van der Steeg

Inge van der Steeg

Uitvoerend Producer

"Ik woon samen met man en zoon in Hoofddorp. Zolang ik me kan herinneren is afvallen onderdeel van mijn leven. Noem een dieet en ik kan je er alles over vertellen. De laatste paar jaren is mijn gewicht zo toegenomen dat ik er echt iets aan moet doen. De komende weken maak ik jullie deelgenoot van mijn strijd tegen de kilo’s."