Wat Pernille La Lau over mantelzorgen te zeggen heeft

Pernille La Lau

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van.

Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Pernille!

Lieve Nouveau-lezers,

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik heb vandaag een nieuwe column voor jullie. Het was een fijne week bij Koffietijd met mooie, inspirerende, belangrijke én bovenal gezellige onderwerpen. Ik heb mijn favoriete momenten van de week verzameld en deel ze graag met jullie.

Filmfestival Rotterdam

Afgelopen woensdag is het International Film Festival Rotterdam gestart. Tijdens dit filmfestival krijgen onafhankelijke filmmakers de kans om hun films te laten zien aan een groot en breed publiek. Dit jaar zullen er 430 films uit 90 verschillende landen te zien zijn. Dat is een enorme diversiteit! Tot en met 5 februari kun je de films en documentaires zien op verschillende locaties zoals het Centraal Station van Rotterdam, maar ook gewoon in een bioscoop. Hoe leuk is dat? Ik ben enthousiast.

Vooral over de documentaire ‘Vluchtval’ van documentairemaker Laura Sterk. Ik heb deze film al mogen zien en kan je verzekeren, het is meer dan de moeite waard!

Intimiteit en seksualiteit

Deze week hadden we het in Koffietijd ook over intimiteit en seksualiteit. Want, intimiteit is heel erg gezond, maar er hangt ook nog steeds een enorm taboe omheen. We praten te weinig over seks, waardoor vrouwen niet goed hun verlangens kunnen uitspreken. En, daar moeten we vanaf! Want seksueel genot is gewoon goed voor de gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Tijd om het taboe te doorbreken en daar hebben we bij Koffietijd al een beetje bij geholpen, door het juist wél over dit onderwerp te hebben.

Zingeving

Nog zo’n belangrijk onderwerp: zingeving. Het klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Zingeving is eigenlijk het stilstaan bij wat jou nu écht gelukkig maakt. Ik merk dat, naar mate ik in levensjaren rijker word, ik ook steeds meer stilsta bij de dingen waar ik blij en gelukkig van word. Op het gebied van werk, maar vooral ook in mijn privéleven. Koffietijd gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur stelt een aantal vragen in deze video om ook even stil te staan bij jouw eigen zingeving. Want als je je bewust bent van jouw zingeving, kun je meer uit het leven halen.

Powervrouwen

Wat ik altijd zo gezellig vind is als hoofdredacteuren Hilmar Mulder, Helene van Santen, Marije Veerman en natuurlijk jullie Claudia Straatmans langskomen. Met dit powervrouwenclubje maken we elke keer weer belangrijke vrouwenonderwerpen bespreekbaar.

Dit keer stond het in het teken van mantelzorg. 1 op de 3 Nederlanders is namelijk mantelzorger, maar hulp van de overheid wordt steeds minder. Hierdoor krijgen veel mantelzorgers te veel op hun bordje. Het heeft enorm veel impact op hun leven, mijn moeder en ik weten dat zelf ook maar al te goed als mantelzorgers voor mijn vader. Daarom moeten mantelzorgers niet vergeten worden en blijft het belangrijk om hier aandacht aan te geven. Fijn dat dit bij zowel Koffietijd als Nouveau en de andere bladen kan.

Rodekool en dukkah

Ik sluit natuurlijk af met een lekker recept. Want het zal geen Koffietijd column zijn als we het niet ook over eten hebben! Dit keer een gezond en makkelijk recept van onze Bibi. Namelijk rodekoolsalade met dukkah. Dus als je zin hebt in een voedzaam recept, zou ik deze zeker proberen dit weekend.

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren met al deze onderwerpen. Geniet van het weekend en tot de volgende column!

Liefs, Pernille

Profile picture placeholder

Ella Vermeulen

Redacteur