• Lifestyle

Quinty Trustfull: 'Waar ik altijd enorm blij van word, is wandelen'

Quinty Trustfull

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van.

Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Quinty!

Lieve Nouveau-lezers, 

Officieel mag ik het volgens mij niet meer zeggen, maar nog een gelukkig nieuwjaar. Het is namelijk onze eerste Koffietijd x Nouveau-column van 2023. Het nieuwe jaar voelt toch altijd weer als een frisse start. Om nieuwe dingen te proberen, nieuwe dingen te leren, oude (slechte) gewoontes te vervangen en natuurlijk je goede gewoontes voor te zetten. Ook bij Koffietijd heb ik al in deze eerste twee weken veel nieuwe dingen geleerd en geprobeerd. Ik deel de leukste en meest interessante met jullie.  

Mijn gezondheid vind ik heel belangrijk. Ik sport en beweeg daarom veel. Ik ga graag boksen, doe veel aan yoga of volg een booty-les in de sportschool en pak eigenlijk altijd de fiets. Elke dag (even) bewegen is voor mij een must. Waar ik ook altijd enorm blij van word is wandelen. Lekker in het park bij mij om de hoek, samen met de hond van mijn dochter Moïse en schoonzoon Kaj. Samen met mijn man Orlando. Of gewoon in m’n uppie! Al houden de grauwe dagen me wel eens tegen.

Maar volgens jullie wandelende hoofdredacteur Claudia is dat geen reden om niet de deur uit te gaan. En ik ben nu helemaal geïnspireerd om vaker een rondje te doen in de buurt, maar ook in de rest van Nederland. Want het winterseizoen heeft zijn eigen schoonheid. En zoals Claudia zegt: “Van wandelen word je knetterknap!”. Wie wil dat nou niet? 

Bij gezond leven hoort ook gezond eten. Want dat is minstens zo belangrijk als genoeg bewegen. Ik probeer zoveel mogelijk gezond te eten, ook al houd ik ervan om soms ook heerlijk uitgebreid uit eten te gaan. It's all about balance! Gelukkig hoeft gezond eten niet meteen smakeloos te zijn. Tegenwoordig zijn er zo veel leuke en lekkere recepten die ook nog eens gezond zijn. Wie daar altijd raad mee weet is Bibi Loomans. Het recept van deze week vond ik daarom enig. Ik had er nog nooit van gehoord: Chinese koolwraps. Vega, gezond, leuk om te maken en zóóó lekker.

Duurzaam leven is ook iets waar ik me steeds meer mee bezighoud. Ik eet geen vlees, ik probeer zo min mogelijk water en energie te verspillen en vind recyclen erg belangrijk. Zo ook bij kleding. Kleding die ik niet meer draag doneer ik aan een daklozenopvang, geef ik weg aan vrienden of familie of verkoop ik op Vinted. Ik leer graag nieuwe manieren om nóg duurzamer te leven. Bij Koffietijd kregen we daar deze week heel veel tips voor. Wat ik nou echt enig vond was de kledingketting waar Beathe Weckesser het over had. Zo leuk om duurzaam, maar ook sociaal bezig te zijn. Benieuwd wat de kledingketting inhoudt? Dan moet je zeker even deze video terugkijken.  

Van wie ik ook altijd graag nieuwe dingen leer, is van onze beautyexpert Maaike Dorsteen. Op het gebied van huidverzorging weet zij echt alles. Het nieuwe jaar betekent ook weer een hoop nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van huidverzorging. Maaike praat je weer helemaal bij zodat je ook 2023 stralend door kan komen.  

Ik hoop dat ik jullie weer een beetje heb kunnen inspireren met mijn column. Ik spreek jullie snel weer! Heb een fijn weekend.  

Liefs, Quinty 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Profile picture placeholder

Ella Vermeulen

Redacteur