Zo nam Koffietijd's Vivian afscheid van haar schoonvader (met een speciale rol voor de Chinees)

Door Ella Vermeulen
Vivian Slingerland

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van.

Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Vivian!

Lieve Nouveau-lezers,

Afgelopen weken waren een enorme rollercoaster voor me. Tot ons grote verdriet hebben we onlangs afscheid moeten nemen van mijn schoonvader. Na vele dagen in het ziekenhuis na een inwendige bloeding, konden we helaas niks meer voor hem doen.

Het was een heftige periode. Om iemand zo te zien lijden doet enorm veel verdriet. En ook het verdriet bij mijn schoonmoeder, man, schoonzus en kinderen raakt mij enorm. Inmiddels hebben we afscheid van mijn schoonvader genomen.

Na al die hectiek en het verdriet was dit ergens een opluchting. En, het afscheid was prachtig. De uitvaart was in de kroeg op de plek waar hij geboren is, en waar hij altijd kroegbaas is geweest. Het hele dorp verzamelde zich en verhalen over hem werden uitgewisseld.

Chinees

Het moment dat wij weg reden naar het crematorium stond iedereen buiten, en reden we door de erehaag van familie en vrienden heen. Onder groot applaus heeft mijn schoonvader zijn dorp verlaten. Zo ontroerend was dat. Als afsluiting zijn we met het gezin en zijn tweelingbroer, zijn favoriete gerechten gaan eren, bij zijn favoriete Chinees, in zijn favoriete dorp. Precies zoals hij het zou hebben gewild. 

Het leven stond afgelopen weken bij ons even stil. Bizar hoe alles om je heen door gaat, terwijl je zelf in een bubbel van verdriet zit. Hoewel het gemis natuurlijk groot blijft, sta ik ook stil bij hoe snel het leven soms kan gaan. En daarom vind ik dat we allemaal moeten genieten van het leven!

Terug bij Koffietijd

Nu we afscheid hebben kunnen nemen en het een plekje hebben kunnen geven ben ik ook weer terug bij Koffietijd. Ik haal enorm veel positiviteit en energie uit ons programma. Dus ik ben blij dat ik er weer sta. 

Na deze heftige weken zoek ik dit weekend wat ontspanning op. Even rust, wat me-time en tijd met het gezin. Dus mocht je net als ik een aantal heftige weken of dagen achter de rug hebben en ook even in de ruststand willen, deel ik een aantal Koffietijd-tips met jullie voor een heerlijk ontspannen weekend. 

Ultiem ontspannen is voor mij toch wel op de bank ploffen. Of het nou alleen is, samen met Bob, of met onze hond Sjaak en kat Karel, is het in ieder geval met een goede serie! Ik heb inmiddels al talloze series gekeken, maar een nieuwe serie zoeken is toch altijd een opgave.

Gelukkig weet onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig altijd de pareltjes eruit te pikken. Voor diegene die helemaal wegwaren van de serie ‘Emily in Paris’, heeft Eline een aantal series gevonden die net zo leuk zijn en je écht moet zien.

Home decor

Waar ik ook veel ontspanning uit haal is creatief bezig zijn. Ik ben dol op tekenen, maar ook op ‘opleuken’. Wie echt veel weet over opleuk-projectjes is onze DIY-expert Marrit de Lang. Haar huis is echt om van te smullen met heel veel zelfgemaakte en opgeleukte items. Ik verbaas me elke keer weer wat ze allemaal bedenkt en hoe makkelijk het eigenlijk is.

Afgelopen week was Marrit in de studio en we maakten samen van een oud krukje een hip woonaccessoire. Of in mijn geval misschien wel een krabpaal voor de kat, haha. Dus als je zin hebt om creatief aan de slag te gaan dit weekend, maar het niet te moeilijk wil maken moet je dit DIY-projectje echt eens even proberen. 

Biryani

Het weekend is er natuurlijk ook voor goed eten. Ik heb in het weekend altijd net wat meer tijd en ergens vind ik het heerlijk om even m’n hoofd leeg te maken en te focussen op een lekker recept. En voor lekkere recepten ben je bij onze London aan het juiste adres.

Afgelopen week maakte hij een heerlijk Indiaas én vegetarisch gerecht. Echt een aanrader!

Ik hoop dat ik jullie genoeg inspiratie heb kunnen geven voor een heerlijk ontspannen weekend. Om dingen te doen waar je vrolijk van wordt. Want waar jij blij en gelukkig van wordt, dat zijn de dingen die belangrijk zijn in het leven.

Geniet van het weekend en misschien wel even wat extra deze keer! 

Liefs, Vivian

Profile picture placeholder

Ella Vermeulen