• Lifestyle

Sylvia neemt afscheid: 'Dit is column 347 en het is mijn laatste'

Sylvia Schaffrath

Terugkijkend zat het er al een poosje aan te komen: het schrijven voor Nouveau ging niet persé meer van een leien dakje.

Nieuw jaar, nieuwe ronde

Ruim zes jaar geleden gaf hoofdredacteur Claudia mij de geweldige kans om columnist te worden voor Nouveau. Ik was toen 44. In die jaren is er veel gebeurd, maar met name het afgelopen jaar heb ik een flinke ‘groeispurt’ doorgemaakt.

Eén van de belangrijkste aspecten daarvan is dat ik niet meer zo de behoefte heb om tegen dingen aan te schoppen. Privé, met vrienden, voer ik graag een ‘levendig gesprek’ over van alles en nog wat, van de kandidaten bij De Slimste Mens tot en met het recht op abortus, maar niet meer persé met half Nederland.

En hoe meer nuance en hoe minder behoefte om er ‘met gestrekt been’  in te gaan, hoe minder clicks, ergo hoe minder reacties... En tsja, dat is toch wel belangrijk in deze business.

Geen Angela de Jong 2.0

In het verleden ben ik wel eens vergeleken met Angela de Jong. Wat mij betreft een nogal twijfelachtige eer want zij is niet bepaald iemand waar ik op wil lijken.

Écht in goed overleg

‘In wederzijds overleg’, het is één van de ergste jeukuitdrukkingen die gebruikt wordt wanneer een relatie/samenwerking stopt, vooral omdat het meestal niét ‘met wederzijdse instemming’ gebeurt, maar ik ben blij te kunnen zeggen dat Claudia/Nouveau en ik de regel zijn die de uitzondering bevestigen: met net geen 350 columns is onze koek op. De teller stopt op 347. Een grote koek dus en hij was bijna altijd lekker, maar nu is het bord leeg, met een paar achtergebleven kruimels 😉

Fab Fifty

Misschien komt het omdat ik over twee weken die roemruchte 50 aantik, ik weet het niet precies. Het doet er eigenlijk ook niet zoveel toe. Het resultaat blijft namelijk hetzelfde: ik ben veranderd en ik vind mijn 50e verjaardag een mooi moment om het anders te gaan doen.

Dus: Dank!

buiging
© Nouveau

Dank je wel dat je mij gelezen hebt, gereageerd hebt, gedeeld hebt, en ja, ook kritiek gestuurd hebt. Het mag en het hoort erbij. Ik wens je een geweldig mooi jaar, en wie weet komen we elkaar in de toekomst nog eens tegen.

Sylvia

Noot van de redactie:

We bedanken Sylvia voor haar inzet en haar columns en zeggen: 'Vaar wel en voor de wind!'

Profile picture placeholder

Ella Vermeulen