Quinty Trustfull: 'Saxofoon spelen kunnen Pernille en ik beter aan Candy Dulfer overlaten'

quinty, candy pernille

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Quinty.

Lieve Nouveau-lezers,  

Het is weer tijd voor een column van mij vol met leuke tips én inspiratie. Deze week stond ik drie keer in de studio, dus ik heb extra veel leuke gasten voorbij zien komen. Ik deel een aantal van mijn favoriete momenten met jullie.  

Japandi

Interieurinspiratie: ik ben er dol op. Ik ben eigenlijk altijd met interieur bezig. Ik vind het leuk om te rommelen in mijn huis en af en toe wat dingen te veranderen. Al voor ik Eigen Huis en Tuin presenteerde was ik er al veel mee bezig. Dus extra leuk dat Laila Rietbergen bij ons langskwam om het te hebben over dé woontrend van dit jaar: Japandi.

Japandi
© Getty Images

Japandi is een mix van de Japanse en Scandinavische interieurstijl. Een combinatie van rust, strakke lijnen met aandacht voor materialen, texturen, natuurlijke toetsen en ambacht. Echt prachtig! 

Complimentendag

Ik vind het altijd geweldig als hoogleraar en neuropsycholoog Erik Scherder langskomt. Hij weet altijd zoveel te vertellen over hoe het brein werkt. En dit weet hij ook altijd weer op een goed te begrijpen manier (voor iedereen) uit te leggen. Dit keer kwam hij langs omdat het Complimentendag was. Hij legde ons uit wat een complimentje geven én ontvangen met je doet. De conclusie? Geef eens vaker een complimentje aan mensen om je heen! Ik ben er alvast mee begonnen.  

Candy Dulfer

Candy Dulfer kwam ook bij ons langs. En dat geweldig, want we kennen elkaar al jaren. We hebben namelijk samen op het Montessori Lyceum in Amsterdam gezeten. Zo cool hoe haar (internationale) carrière zo groots is geworden. Hoe ze met grote namen zoals Madonna en Prince op het podium heeft gestaan. Ik kan haar alleen maar bewonderen hierom. Pernille en ik kregen zelfs een saxofoonles van Candy, maar dat ging iets minder goed. Laat het saxofoon spelen maar aan Candy over, haha! In april is er een documentaire over Candy haar leven en carrière te zien. Daar kijk ik zeker naar uit.  

Vispotje

Natuurlijk ook nog wat inspiratie voor in de keuken. Ik ben echt dol op vis. Dus toen ik hoorde dat deze week een visstoofpotje met vis en garnalen op het menu van London stond was ik heel blij. Dit gerecht is perfect om dit weekend te maken en lekker samen te delen. De vis en garnalen werden bereid in een heerlijke tomatensaus dus lekker om wat stokbrood erin te dippen.  

Advocaat

En mocht je dit weekend extra willen uitpakken, dan mag een lekker toetje niet ontbreken. Afgelopen week kwam Cees Holtkamp langs. Cees Holtkamp is een echte Amsterdamse banketbakker. Van lekkere zoete gebakjes, tot zijn welbekende garnalenkroketten. Je kunt het allemaal krijgen in de Holtkamp Pattiserie. Ik ben altijd dol op zijn gebakjes. Als klein Amsterdams meisje ging ik regelmatig met mijn vader een gebakje bij Holtkamp eten. En nog steeds vind ik het heerlijk om iets lekkers bij ze te halen. Eigenlijk kom ik er al mijn hele leven. Dus dat Cees Holtkamp weer in onze keuken stond vond ik natuurlijk helemaal leuk! Dit keer kwam hij advocaat maken. Zo’n typisch drankje waar iedereen zijn eigen herinneringen bij heeft. Nostalgisch en natuurlijk erg lekker.  

Feelgood series

En nog een laatste weekendtip: Onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig heeft weer een leuk lijstje met series voor ons. Dit keer haar favoriete feel good series. Dus mocht je een wat mindere dag hebben, of even willen ontspannen na een drukke werkweek. Kijk dan even deze video, want er zitten hele leuke series tussen.  

Ik hoop dat ik jullie weer wat inspiratie heb kunnen geven. Geniet van jullie weekend en vergeet niet dat complimentje uit te delen.  

Liefs, Quinty 

Profile picture placeholder

Ella Vermeulen