Pernille La Lau: 'Het is belangrijk als vrouw financieel onafhankelijk te zijn'

Exclusief voor Nouveau: de Koffietijd-column van Pernille La Lau!

Door Ella Vermeulen
Pernille La Lau

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Pernille!

Lieve Nouveau-lezers,  

Het was een drukke Koffietijd week voor me. Ik mocht deze week vier dagen achterelkaar presenteren, wat heerlijk was want extra dagen werken betekent ook extra veel inspirerende gasten spreken, extra nieuwe dingen leren en extra veel gezelligheid in mijn week. Genoeg dus om weer met jullie te delen!  

10 jaar onzekerheid

Eén van die inspirerende gesprekken van afgelopen week was het gesprek met Juri (16) en Martin Vegter van Defence for Children. Juri woont al sinds zijn derde in Nederland, nadat hij 13 jaar geleden samen met zijn gezin naar Nederland verhuisde. In die 13 jaar is Juri al tien keer verhuisd, heeft hij 9 weken in een detentiecentrum gezeten en wacht hij nog steeds op de uitspraak of hij een verblijfsvergunning krijgt. Momenteel woont Juri met zijn familie in een asielzoekerscentrum in Drachten waar hij ook naar school gaat (5 gymnasium). Hij heeft veel vrienden, doet het erg goed op school en houdt enorm van sporten.  

Maar, het leven zonder verblijfsvergunning is niet makkelijk voor hem. Ik ben zo onder de indruk geraakt door Juri’s verhaal en hoe positief hij blijft ondanks deze moeilijke situatie, waar hij zich al 13 jaar in bevindt.

Kinderen mogen geen slachtoffer zijn van veel te lange procedures

En, wat ben ik blij dat hij zijn verhaal bij ons kwam vertellen, om hopelijk, samen met Defence for Children, iets te doen tegen dit probleem in Nederland. Want, als je het mij vraagt, mogen kinderen geen slachtoffer zijn van veel te lange procedures waarbij zij geen duidelijkheid krijgen of ze wel of niet mogen blijven.  

Powervrouwen

Een ander belangrijk onderwerp waar we deze week aandacht aan besteedden was financiële onafhankelijkheid van vrouwen. 56% van de Nederlandse vrouwen is financieel onafhankelijk, maar een groot deel dus nog niet. Hoe komt het dat er nog zoveel vrouwen financieel afhankelijk zijn? En wat maakt het dat financieel onafhankelijk zijn belangrijk is? We bespraken het met ons powervrouwen-clubje hoofdredacteuren Hilmar Mulder, Helene van Santen, Marije Veerman en jullie eigen Claudia Straatmans!  

Fijne vrije tijdtips!

Het mooie aan ons programma vind ik toch wel de afwisseling in onderwerpen. We besteden graag aandacht aan onderwerpen zoals het verhaal van Juri of de financiële onafhankelijkheid, maar kunnen in een uitzending ook genoeg afwisselen met wat luchtigs. Zoals bijvoorbeeld de tips van vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans. Mocht jouw voorjaarsvakantie al begonnen zijn of mocht je binnenkort een aantal dagen vrij hebben, dan moet je echt even de tips van Marleen bekijken. Want Nederland heeft zoveel moois te bieden. Dit keer keken we met haar naar de provincies Gelderland en Limburg. Echt de moeite waard om te bezoeken.  

Natuurlijk deel ik ook weer een lekker recept met jullie. Deze week stond London samen met Welmoed Bezoen in de keuken. Samen maakten ze uit haar kookboek Spaanse tortilla’s. Gezond en heel erg lekker! Perfect om dit weekend te maken. Zo waan je je even in de Spaanse zon, want die kunnen we wel gebruiken met dit donkere weer. 

Ik hoop dat ik jullie weer wat inspiratie heb kunnen geven. Geniet van jullie weekend. Ik ga ook even met de voetjes omhoog na een drukke week!  

Liefs, Pernille 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Profile picture placeholder

Ella Vermeulen