Wat deed Janny van der Heijden met André van Duin in de Hermitage?

Janny van der Heijden

Hoe Janny van der Heijden HEEL HOLLAND aan de goede smaak krijgt.

Janny van der Heijden schrijft niet alleen elke maand een prachtcolumn voor Nouveau, ze lanceert nu ook een boek over de eetcultuur in Nederland. Alhoewel: boek is een te bescheiden woord voor dit kloeke naslagwerk. Vijf jaar lang is Janny er bezig geweest om het Smaakpalet van de Lage Landen te schrijven, creëren, samen te stellen. Maar dan heb je ook wat.

Janny ver der Heijden
© Nouveau

Vanwege de lange productietijd grapte Janny dat dit voelde als het schrijven van een scriptie (haar studie Nederlands maakte ze niet af). Ze kreeg dan ook van vrienden een afstudeerhoed – oftewel mortarboard – opgezet als eindresultaat.

Janny ver der Heijden
© Nouveau

De boeklancering was in de Hermitage Amsterdam waar een van de mooiste kamers voor de gelegenheid was omgetoverd in een eet-atelier. Er waren Hollandse Happen, zoals bitterballen, haring, erwtensoep, er waren vrienden uit het vak.

Claudia Straatmans Andre van Duin
© Nouveau

En natuurlijk was André van Duin er. Onafscheidelijk zijn Janny en André tegenwoordig. Een prachtduo. En een prachtboek dus.

Janny ver der Heijden
© Nouveau

We citeren nog even onze favoriete eetschrijfster: “Met dit boek vol schilderijen en prenten hoop ik door een beeldverhaal mensen te enthousiasmeren voor onze eetcultuur, achtergronden en verloren gegane tradities.”

Nouveau is trots op haar columniste!

Smaakpalet van de Lage Landen, uitgeverij Nijgh Atelier.

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."