• Lifestyle

Personal Beauty Stylist: hét geheim tegen de decemberstress

Personal Beauty Stylist: hét geheim tegen de decemberstress

Claudia, hoofdredacteur Nouveau: 

Ik ben uit te tekenen met rode lipstick, dat geeft mijn bleke gezicht kleur. Zeker in de winter. Maar soms vind ik het een beetje ouwe-mevrouwerig overkomen en voel ik me meer Wieteke van Dort’s deftige dame dan een frisse, eigentijdse 52-jarige.

Fris en ‘glowy’, dat wil ik, zonder er meteen uit te zien als een vaatdoek, maar hoe doe ik dat in de winter? Is er make-up die mij daarbij kan helpen?

Personal Beauty Stylist: hét geheim tegen de decemberstress

De Bijenkorf heeft een nieuw initiatief: de Personal Beauty Stylist. Overgewaaid uit Engeland waar het een groot succes is. De Bijenkorf is overigens niet over één nacht ijs gegaan, eerst werden klanten geïnterviewd waar ze behoefte aan hebben, waar ze tegenaan lopen, hoe ze ontzorgd kunnen worden.

Wat blijkt? Mensen vinden het best een hindernis om op een beauty-booth af te gaan, ook speelt mee dat ze vrezen maar vanuit 1 merk geadviseerd te worden. Een gevoel dat ik overigens wel herken, volgens mij is het ontzettend Nederlands omdat je je niet wil opdringen, maar ook niks opgedrongen wilt krijgen. Maar daar heeft de Bijenkorf dus nu een ‘ontzorg-coach’ voor, en ze noemen haar:

De Personal Beauty Stylist.

(vanaf nu te noemen PBS).

Werkt over alle merken heen. Geeft advies, maar niet op een voorschrijvende manier. Daarbij: je betaalt entreegeld, slechts een tientje hoor, maar dat helpt mij om van een schuldgevoel af te komen.

Personal Beauty Stylist: hét geheim tegen de decemberstress

Ik schrijf me via de site in en wordt al snel gebeld door PBS Nienke.

Welke beauty-vragen en/of issues ik heb?

“Ik wil graag een frissere make-up,” zeg ik. "Maar ik wil niet vastzitten aan een merk."

De volgende dag spreken we af bij de IsaacBar op de eerste etage van de Bijenkorf Amsterdam. Ik herken Nienke en assistent Avalon meteen aan de Make Up Toolbelt om hun heupen. Eerst even een koffietje, nog een keer de wensen bespreken, en dan door naar de PBS kruk – ingeklemd tussen Armani en Hourglass.

Je wordt dus niet als een trofee langs allerlei beauty booths gesleept, maar zit rustig op een kruk terwijl Nienke en Avalon voor je aan het werk gaan. Er liggen al wat producten (door Nienke ingeschat op basis van mijn wens én m’n Instagram-profiel). Brengt dat niet het gewenste resultaat, loopt Avalon nog even naar een booth voor een andere kleur of formule.

Maar eerst gaat mijn huidige make-up er af. Hierbij dus al mijn gratis tip: kom onopgemaakt binnen.

Daarna begint Nienke aan mijn basis: dagcrème, foundation, poeder et cetera. Allemaal van een ander merk zodat ik niet het gevoel heb dat ze aandelen van één bedrijf heeft. En ze legt uit hoe ze opmaakt. Zo hoor ik meteen gratis tip nummer 2: foundation met een herhaalde drukkende beweging aanbrengen, dan heb je eigenlijk geen concealer meer nodig. Nienke: “Ik deel graag mijn make-up tips, mensen moeten dit zelf immers de volgende dag ook kunnen”.

Personal Beauty Stylist: hét geheim tegen de decemberstress

Vooral de rouge (Chanel Exclusifs Go Tweed Paradise) die Nienke en Avalon voor me hebben uitgekozen vind ik een eye-opener. In mijn handspiegel zie ik meteen dat mijn linkerwang veel mooier opbolt dan de onbehandelde rechter. Maar de allergrootste ontdekking is een blauwe eyeliner. Vanwege hoog Beatrix-gehalte én afschuw over Abba’s Agnetha blauwe oogleden in ‘The Winner Takes it All’  moest ik er decennia lang niets van hebben.

Maar zie: op mijn 52ste ben ik er opeens knap mee. Na ja, soort van.

Alle producten waar ik al testend enthousiast over ben, schrijft Nienke op een zogenaamde facefact. Desgewenst kan ze de door mij begeerde producten bij elkaar shoppen (er is geen verplichting te kopen), terwijl ik nog even op mijn kruk na geniet van het uur volle aandacht.

Ik ga zelf nog niks kopen, want naast mezelf ontzorgen, heb ik ook nog een gezin wat december-ontzorgd moet worden. Nooit weten ze wat voor mij te kopen: “Mama heeft alles al”.

Nee, mama heeft niet de Mac Mountain Air blauwe eyeliner. Die gaat op de verlanglijst voor de Sint.

Met dank aan de Personal Beauty Sinterklaas.

Even praktisch

Personal Beauty Stylist: hét geheim tegen de decemberstress

Je kunt online voor 10 euro een afspraak van een uur reserveren met een Personal Beauty Stylist in de winkel van je keuze, om samen de juiste producten uit te zoeken voor een nieuwe of vertrouwde look. De Bijenkorf heeft het grootste cosmetica-aanbod van Nederland, met veel exclusieve cosmetica die alleen bij Bijenkorf verkrijgbaar is, zoals Hourglass, Gucci Beauty en Charlotte Tilbury, en natuurlijk Chanel Exclusifs.

www.debijenkorf.nl/services

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."