'Naast elke succesvolle man staat een powervrouw. Naast Louis van Gaal staat Truus'

'Naast elke succesvolle man staat een powervrouw. Naast Louis van Gaal staat Truus'

Hoofdredacteur Claudia Straatmans over de nieuwe Nouveau, met een hoofdrol voor Truus van Gaal, de legendarische vrouw van bondcoach Louis van Gaal.

Naast elke succesvolle man staat een powervrouw.

Naast Louis van Gaal staat Truus.

Een vrouw die met haar Rotterdamse tongval, rechtdoorzee-eerlijkheid en humor vele harten steelt. In haar werkende leven was Truus hoofd evenementen en die organisatiedrang zit er nog steeds in.

Merkten we ook bij het maken van deze Nouveau, waarbij we mevrouw Van Gaal hadden gevraagd als gasthoofdredacteur.

Een verzoek waarvan Louis meteen zei: ‘Moet je doen, Truus. Nu draait het eens om jou. En dan ook nog eens bij het mooiste damesblad van Nederland, waar ik zelf heel graag in kijk.’

De bondscoach is fan. En ik kan niet anders zeggen dan dat de grote trainer altijd gelijk heeft

Ja, dat leest u goed: de bondscoach is fan. En ik kan niet anders zeggen dan dat de grote trainer altijd gelijk heeft.

Met Truus maakten we een editie waarbij veel facetten van haar leven voorbijkomen, van haar eerste crush op de Golden Earring tot privéfoto’s van haar bruiloft met grote liefde Louis.

Zo moeiteloos als ze over deze onderwerpen praat, zo makkelijk dirigeerde ze ook onze samenwerking.

'Naast elke succesvolle man staat een powervrouw. Naast Louis van Gaal staat Truus'
Antoinnette Scheulderman, onze top-interviewer, bracht mij en Truus na twintig jaar weer bij elkaar (in 2002 interviewde ik haar ooit zelf) in een groot hotel in Noordwijk. Tot Antoinnette’s en mijn verbazing schonk dit hotel geen havermelk bij onze latte, een omissie die Truus meteen opsloeg in haar hoofd. Toen we daarna afzonderlijk langskwamen in hun penthouse, had Truus voor beide bezoeken havermelk gekocht.

Die attentie zit ook in dit nummer.

En bleef daarna ook uit de Algarve (hun tweede huis) komen als ik de lay-outs uit deze editie naar hen doormailde. Met duimpjes en emoticons van de Van Gaals als reactie.

‘Het is er een met een gebruiksaanwijzing, maar ik hou gewoon heel veel van hem,’ aldus onze gasthoofdredacteur over haar echtgenoot.

En ik hou van Truus en ‘haar’ editie.

Met zorg en organisatietalent gemaakt.

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Nouveau

Mis 'm niet!

'Naast elke succesvolle man staat een powervrouw. Naast Louis van Gaal staat Truus'

De nieuwe Nouveau met Truus van Gaal arriveert vanaf vandaag bij de abonnees en is vanaf donderdag 10 november overal te koop!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."