'Malou Gorter speelt Merel zo levensecht dat het pijnlijk (en hilarisch) herkenbaar is'

Hoofdredacteur Claudia over de nieuwe Nouveau met Malou Gorter op de cover: 'Ze speelt Merel in Oogappels zo levensecht dat mijn vriendinnen en ik ons helemaal herkennen in deze worstelende vijftiger met een hang naar de wijnfles.'

Claudia Straatmans Malou Gorter

Elk jaar bij het eindejaarsnummer is het weer de grote vraag: wie zetten we op de cover? Wie vertegenwoor­digt het jaar in een notendop? Er zijn dit jaar veel vrouwen die zorgen voor warmte, de wereld een stukje kleurrijker maken, reuring veroorzaken met hun opinie – ze komen aan het woord in de uitgebreide interviewbijlage in deze Nouveau.

 

Maar voor mij is er één die er met kop en schouders boven uitsteekt: Merel. Oftewel actrice Malou Gorter, die personage Merel in Oogappels zo levensecht speelt dat mijn vriendinnen en ik ons helemaal herkennen in deze worstelende vijftiger met een hang naar de wijnfles.

 

'Ik weet dat ik onmogelijk ben, maar ik hou wel van jullie'

 

Ze wil het zo graag goed doen, maar ze is zo egocentrisch, of zoals ze zelf zegt: ‘Ik weet dat ik onmogelijk ben, maar ik hou wel van jullie.’ In ons allemaal zit een stukje Merel. Na afloop appen vriendinnen en ik elkaar dan ook haar oneliners, die zo uit ónze mond hadden kunnen komen. ‘10K? Dat vind ik geen overbieden. Dat vind ik een fooi.’

 

'Ik moet hier ook altijd álles doen'

 

Of neem de aflevering dat dochter Lieke verhuist naar een studentenhuis. Merel weet eigenlijk niet goed raad met de situatie. Claimt dat zij heus wel de koffie heeft gekocht ‘die jullie vervolgens koud hebben laten worden’. Omdat ze verder niks doet, loopt ze vooral in de weg. Ze wordt weggestuurd om broodjes te gaan halen. Haar weerwoord: ‘Ik moet hier ook altijd álles doen.’

Malou Gorter Nouveau
© Nouveau

Hoeveel Merel zit er in actrice Malou? Antoinnette Scheulderman vroeg het haar, Roger Neve maakte de foto’s. Team Nouveau – Annemarie, Marion, Anita, Inge, Karen, Marian, Amir – zorgden voor de opmaak en weergave in het blad. Zonder Team immers geen Nouveau.

 

Met deze kerstgedachte wens ik jullie allemaal een fijne decembermaand waarbij wat Mereliaanse* humor hopelijk voor de broodnodige verlichting zorgt. En anders app je mij en mijn vriendinnen maar.

 

Claudia Straatmans, hoofdredacteur Nouveau

 

*Op 22 december wordt de speciale Oogappels kerstaflevering Kerstappels uitgezonden!

 

Mis 'm niet!

Nouveau cover Malou Gorter
© Nouveau

De nieuwe Nouveau, boordevol Malou en nog veel meer andere leuke powervrouwen, ligt vanaf morgen in de winkels. Dan kun je het nummer ook online bestellen en wordt het zonder verzendkosten naar je opgestuurd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."