Hoofdredacteur Claudia: 'Zó kneed je je liprimpels weg'

Hoofdredacteur Claudia: 'Zó kneed je je liprimpels weg'

Ik ben Claudia, 54 jaar, en ik loop voor groot onderhoud bij Agnieszka Kadula. De Poolse met de stevige handen. Zó. Wat kan die vrouw kneden. Hele vochtophopingen heeft ze al uit mijn gezicht weten te masseren.

Hoofdredacteur Claudia: 'Zó kneed je je liprimpels weg'

Agnieszka is de bindweefselkoningin van Nederland. En ze doet nu ook lipplooien. Je weet wel, die ergerlijke lijnen boven de mond die we soms ook plooirokje of streepjescode noemen (alsof het dan minder bedreigend is).

Die plooien waar complete lippenstiften in verdwijnen.

Omdat mijn voorraad lipstick niet onuitputtelijk is, en omdat (ik beken!) ik ongelofelijk ijdel ben, geef ik me over aan de ‘eerste-lip-rimpel-weg-masseur-van-Nederland’.

Mijn Musculus Orbicularis Ortis is verslapt. Mijn wat?

Agnieszka’s salon Bodyfix heet een secret spot: een plek waar je struikelt over de Bekende Nederlanders. Via mond tot mond reclame. Want hoog van de toren blaast Bodyfix niet. Voor hen geen strak grachtenpand, dure Zuidlocatie of een bling-bling etalage. Sterker: de eerste keer kon ik het niet eens vinden, de buitenkant lijkt meer op zo’n typische Amsterdamse benedenwoning.

Quinty is fan van Bodyfix, Victoria, Chantal. En deze nederige Claudia.

Lees ook: De mooimakers van bekend Nederland. Top 5 beautysalons

Vandaag gaat A. op mijn verzoek met mijn mond aan de gang. Mijn Musculus Orbicularis Ortis is verslapt. Mijn wat? Ja, mijn Musculus Orbicularis Ortis. De bovenlip die je aanspant omdat je praat, drinkt, eet. De lip die bij rokers er uit ziet alsof je met een drone boven de Alpen vliegt.

Nou rook ik niet, maar ik kan toch moeilijk stoppen met eten en praten? Agnieszka pakt de handschoen op, want ze gaat inwendig. Ze pakt mijn lip tussen haar vingers, als een sandwich, en begint van binnen én van buiten de ronde spier te kneden.

Hoofdredacteur Claudia: 'Zó kneed je je liprimpels weg'

Een techniek, zo vertelt ze, die ze heeft geleerd van massages bij mensen met een beroerte. Ook bij deze mensen wordt de lip van binnen gemasseerd om de zenuwlijnen met de hersens te stimuleren. En: voordat ik in me verlies in medische beweringen, ik lig hier toch vooral voor mijn eigen ijdelheid.

“Doet het pijn?” wordt me vaak gevraagd.

Ja. Dat doet het.

Maar het is te doen.

En zoals het Hollandse spreekwoord luidt: wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.

Dat begrijpen ze overal. Vooral in Polen.

In het kort:

Claudia Test: Liprimpel massage

Belooft: plooirokje bovenlip wat gladder maken.

Kost dat? € 240 voor 6 x of € 50 voor een losse massage van 30 minuten. Er wordt aangeraden minstens 6 behandelingen te nemen.

Wie? Agnieszka en haar Poolse dames van bodyfix.nl

Doen: Als je als een blije eikel naar buiten wil huppelen. Agnieszka’s massage-technieken laten je gloeien van energie.

Laten: Als je lekker door wil blijven roken.

Lees ook: Claudia test: De bindweefsel-massage

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."