Hoofdredacteur Claudia: 'Wat een rollercoaster was dit jaar'

Hoofdredacteur Claudia: 'Wat een rollercoaster was dit jaar'

Hoofdredacteur Claudia over het nieuwe nummer: ‘WAT EEN JAAR WAS DIT. En voor Nouveau. Maar nog veel meer voor Marlijn Weerdenburg’

’t Was me ’t jaartje wel, lieve mensen

’t Was me ’t jaartje wel

Eerst dacht ik nog: dat is het jaartje niet

Maar als je het nog eens overziet

Dan merk je in een tel

’t Was me ’t jaartje welAch, wat zou de oude Wim Kan van 2021 gevonden hebben?

Wat een rollercoasterjaar. Maar ook het jaar waarin Nouveau haar 35-jarig jubileum vierde en wij als redactie zo ontzettend blij zijn met ons sprankelende mediamerk. Die positiviteit, dat reiken naar het licht, willen we graag voortzetten in dit eindejaarsnummer.

Met interviews met talloze vrouwen voor wie dit jaar een emotionele achtbaan was. Zoals covermodel Marlijn Weerdenburg, die met Antoinnette Scheulderman deelt hoe dicht verdriet en geluk voor haar bij elkaar kwamen te liggen. Ze poseert met de ring van haar overleden moeder.

Met Anita Witzier, net zestig geworden, en een rolmodel van heb ik me jou daar. Yvonne Keuls, die op haar negentigste nog steeds een groots schrijver is. Olcay en Ruud die samen als stel door zijn ziekte een pittige vuurdoop beleefden.

Ook schrijven we over het huidige publieke rumoer rond adoptie middels een mooi verhaal met Bianca van Ommen (geboren in Zuid-Korea). Dit persoonlijke interview gaat mij zeer aan het hart; mijn dochter is geadopteerd, geboren in de Verenigde Staten.

Bij al deze verhalen komt één term duidelijk naar voren: veerkracht.

Wat zouden we zijn zonder veerkracht en zonder de wil om de slingers op te hangen? En wat zou ik zijn zonder redactie? Even voor de duidelijkheid: dat Nouveau elke vier weken verschijnt, komt ook door Annemarie, Anita, Amir, Inge, Marion, Marian, Karen en Ursula. Team Nouveau, jullie maakten van dit jubileumjaar een tijd met nog meer diepgang, compassie en stijl!En of wij trompetten en schimpen in het nette

Dat zal niks meer verzetten

Want het jaar is om.

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."