Hoofdredacteur Claudia: 'Trijntje is een blakend voorbeeld van de nieuwe vijftiger'

Claudia Straatmans Trijntje Oosterhuis
© Nouveau

Trouwe lezers van mijn editorial weten waarschijnlijk wel dat het mijn missie is om vijftig-plusvrouwen op het schild te hijsen.

Ik vind het namelijk belachelijk dat we door sommigen worden weggezet als te oud, inefficiënt en niet meer in staat iets nieuws te leren. Complete onzin natuurlijk. Op mijn vijfenvijftigste ben ik gestart met het rennen van halve marathons. Als ik zie hoeveel leeftijdsgenoten met mij mee joggen, word ik daar enorm door opgetild.

Trijntje

Covermodel Trijntje Oosterhuis is net vijftig geworden en vierde dat groots met een feest waarbij haar man Alvin álles uit de kast haalde. Om met haarzelf te spreken: ‘Ik kan niet stoppen met huilen van ontroering en groot geluk – en dat heeft niets met de menopauze te maken, geloof me. Het is overwhelming, vijftig past me goed!’

Daarom Trijntje uitgebreid in deze Nouveau als blakend voorbeeld van de nieuwe vijftiger.

La vie est belle.

Zeker als uit je tweede relatie nog een pracht van een dochter wordt geboren (Trijn was drieënveertig toen ze voor de derde keer moeder werd).

Parijs!

Meer vie en meer belle vind je uiteraard ook in deze editie bomvol Parijstips. Lekker veel nieuwe adresjes, hippe wijken, topplekken om te eten – en te drinken.

Nu alleen mijn man nog mee zien te krijgen. De laatste keer in de Franse hoofdstad werd hij gezakkenrold (heel klassiek: in de metro). Voorlopig wil hij niet meer. Negen vijftigplusvriendinnen van me gelukkig wel. In onze agenda staat het weekend van 8 oktober al genoteerd. Want dan – jawel – is de halve marathon van Parijs. La vie est énergique!

Claudia Straatmans Hoofdredacteur Nouveau

PS Bij het ter perse gaan van het nieuwe nummer bereikte ons het droeve nieuws van het overlijden van Trijntjes vader, Huub Oosterhuis. Bij een speciaal gedenkconcert voor hem droeg Trijntje deze rode coverjurk.

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."