• Lifestyle

Hoofdredacteur Claudia over Bibian Mentel & het nieuwe nummer

Hoofdredacteur Claudia over Bibian Mentel & het nieuwe nummer

“Ik zie hoe het leven op me afkomt, en beweeg mee.”

Vrij naar panta rhei, een uitspraak van de oude Griekse filosoof Heraclitus maakten we de nieuwste Nouveau die nú in de winkel ligt.

Thema: ‘De Zomer Waarin Alles Anders Werd’.

Geldt uiteraard ook voor mij. Van een uithuizige hoofdredacteur die graag fotoshoots bezoekt, video’s opneemt met haar coverkandidaten, veel reist, op de redactie zich optrekt aan haar team – werd ik een huismus.

En dat gaat verrassend goed.

Wij, de redactie, werken alweer een tijdje vanuit huis. Bekende Nederlanders interviewen we telefonisch of via Skype. Op beeldgebied vinden we creatieve oplossingen (we hadden zelfs een RelatieGeheim-stel dat elkaar fotografeerde!). Redactievergaderingen gaan via Microsoft Teams.

In het begin ging het nog niet heel soepel. Doordat ik vanaf de keukentafel inbelde, kwam mijn complete pannenset in beeld. Maar we leerden snel. Collega Inge wist een magische knop waardoor haar rommelige achtergrond veranderde in een zonnig strand. Brandmanager Margreet had een lichtplan: “Altijd onder een lamp gaan zitten, word je knapper van”.

En zo meanderen we mee, en proberen we óók het mooie van deze periode te zien.

Want dat heeft deze tijd namelijk ook.

Dan lees ik het interview met Bibian Mentel, zo mooi geïnterviewd door Karin Kuijpers. Bibian is mentaal een van de sterkste vrouwen van Nederland, zo vaak onder het mes geweest, en toch blijft ze doorgaan..

“Een ander zou al lang van een brug zijn gesprongen, jij zegt ‘het is wennen aan mijn nieuwe lijf’. Altijd positief”, legt Karin de snowboarder voor.

Bibian: “Nou, ik laat echt wel tranen hoor, maar met in verdriet zitten, kom je ook niet verder. Dat helpt mij niet, mijn familie niet, mijn vrienden niet. Het is leuk als ik mensen kan inspireren, maar ik ben verre van een goeroe. Er is altijd wel een keuze. Niet bij wat je overkomt. Wel hoe je ermee omgaat.”

Ik zeg: lees het interview met Bibian in deze Nouveau, en met een van die andere elf powervrouwen die lef en veerkracht paren aan moedige keuzes.

De Zomer Waarin Alles Anders Werd.

En nu maar hopen dat we met nóg meer liefde en compassie naar elkaar kijken.

Onder een goed uitgelichte lamp uiteraard ?

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."