• Lifestyle

Hoofdredacteur Claudia over Annechien Steenhuizen: stijl, substantie en (spier)ballen

Hoofdredacteur Claudia over Annechien Steenhuizen: stijl, substantie en (spier)ballen

Elke maand beschrijf ik hoe het nieuwe nummer tot stand kwam. Deze keer liet ik er bijna een vakantie in Friesland voor schieten.

Mijn man stond namelijk al zo ongeveer klaar om het Amsterdamse in te ruilen voor ons Friese familiehuis. Zodra de schoolvakantie van onze dochter zou ingaan, zou hij de auto richting zijn heitelân jagen.

Maar hij had buiten Annechien gerekend.

“O nee, niet wéér iets van je werk” was zijn eerste reactie toen ik aangaf dat we beslist niet spoorslags konden afreizen.

Tot hij hoorde óm wie ik nog een paar dagen wilde doorwerken.

Annechien Steenhuizen.

Een vrouw die iedereen een glimlach om de mond bezorgt. Is het niet om de journalistieke vaardigheid waarmee ze het journaal inleidt, dan wel om de kracht én vrouwelijkheid die ze bij het presenteren uitstraalt. “En dan kickbokst ze ook nog” zei ik tegen mijn man. “Je begrijpt: dat moet ik zien”.

Hoofdredacteur Claudia over Annechien Steenhuizen: stijl, substantie en (spier)ballen

Dus stond ik begin juli niet op een boot in Grou, maar in een fotostudio in Amsterdam. Met Annechien, styliste Hanna (ook op de foto), visagist Clayton. En Roger Neve. De topfotograaf uit New York die af en toe terugvliegt naar Nederland om zijn Zeeuwse vader te bezoeken én opzwepende foto’s voor onder andere Nouveau te maken.

Doordat Roger al jaren in de Verenigde Staten woont, is niet elke Bekende Nederlander bekend voor hem, maar Annechien herkende hij meteen. Letterlijk en figuurlijk een klik. Roger danste met sjaals en doeken om de presentatrice heen en toverde daardoor net dat beetje extra naar boven.

Twaalf pagina’s lang een sterke vrouw met stijl, substantie én (spier)ballen.

Dat beetje extra, dat is waar we het voor doen bij Nouveau. Niet alleen ijzersterke verhalen, maar ook oogstrelende beelden. Visuele verwennerij.

Of in de woorden van mijn Friese schoonfamilie: daar kun je grutsk op zijn.

Claudia

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."