• Lifestyle

Hoofdredacteur Claudia: 'Dit wil je zien. Astrid Joosten (63) als bruid!'

Hoofdredacteur Claudia: 'Dit wil je zien. Astrid Joosten (63) als bruid!'

Hoofdredacteur Claudia Straatmans over 35 jaar klasse en kwaliteit in Nouveau én covermodel Astrid Joosten: 

“Mijn directeur Joyce Nieuwenhuijs snapte het meteen. Waarom we willen uitpakken met deze vakvrouw, die op haar 62ste nog een nieuwe uitdaging aanging – het presenteren van talkshow Op1 – en op haar 63ste gaat trouwen.

Als er één iemand namelijk staat voor ‘I’m every woman’, dan is dat Astrid Joosten wel.

Nou hebben wij vrouwen sowieso meer facetten: 

dochter, moeder – voor wie het gegeven is –, vriendin, carrièrevrouw, mantelzorger, powervrouw.

'It’s all in me’, zong Chaka Khan al.

Nouveau bestaat 35 jaar. In het nieuwe nummer daarom een parade van powervrouwen, met Astrid als grote roerganger. Komt ook een beetje doordat de presentatrice al zo lang een friend of the family is.

Toen ze na een lange, hartverscheurende periode als weduwe weer de eerste structurele vlinders voelde, koos ze Nouveau uit om van de daken te schreeuwen hoe verliefd ze is op Rob (Peters). Het is dan ook bijna een ‘bladenwet’ dat ze op deze voorplaat als iconische bruid staat.

'Snel moffelden we, toch een beetje bijgelovig, de trouwjurk weg'

Toekomstige bruidegom Rob kwam haar afhalen na de covershoot. Snel moffelden we, toch een beetje bijgelovig, de trouwjurk weg. In het echt is het trouwens niet deze Viktor & Rolf van de cover, maar een andere prachtige robe, die Rob straks als eerste te zien krijgt tijdens de bruiloft.

Nouveau heeft een ontwikkeling doorgemaakt, net als de vrouwen in deze editie. We zijn niet meer als in 1986, zou ook niet kunnen, de samenleving stelt steeds meer eisen. Extra trots ben ik dan ook dat anno 2021 de printoplage succesvol stabiel en online booming – soms bijna drie miljoen bezoekers per maand – is.

'Met de klasse en kwaliteit die bij ons, ageless beauty’s, hoort'

Niks achter de geraniums, deze grande dame gaat door. Soms als een jonge hinde jagend op nog meer nieuws op niveau, de andere keer met de klasse en kwaliteit die bij ons, ageless beauty’s, hoort.

Bij dat meanderen met de maatschappij horen ook nieuwe columnisten. Vanaf dit nummer neemt Lenette van Dongen je op geestige wijze mee in hulpvraagstukken en laat Monique des Bouvrie haar licht schijnen over nog meer woonideeën.Maar de belangrijkste powervrouwen zijn jullie, onze lezeressen. Daarom trakteren we jullie ook. Op Nouveau.nl vind je een virtuele adventskalender: 35 dagen powervrouwen-challenge, met dagelijks tips voor mentale en fysieke gezondheid en inspirerende quotes van bekende vrouwen. En natuurlijk winacties, we hebben tenslotte wat te vieren! Laat je ons weten wat je er van vindt? 

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."