Hoofdredacteur Claudia: 'Covervrouw Antoinette Hertsenberg zou zó een wandelvriendin van me kunnen worden'

Antoinette Hertsenberg Claudia Straatmans

Winter. Je ziet weer de bomen

door het bos, en dit licht

is geen licht maar inzicht:

er is niets nieuws

zonder de zon.

Dit gedicht, Winter van Herman de Coninck, is een van mijn favoriete teksten om januari te omschrijven. Er zijn mensen voor wie dit voelt als een saaie, grauwe maand, maar voor ons bladenmakers is dit een periode van kansen. We zetten de trends, tips en adressen op een rij waarmee we van 2023 een jaar vol inspiratie willen maken.

Parijs & de soldes

Die vervoering vind ik bijvoorbeeld in Parijs. Al vier jaar op rij ga ik met mijn dochter (nu zestien) naar de soldes, een door de regering voorgeschreven periode van uitverkoop. Het gaat Fardau en mij trouwens niet per se om de koopjes (met een puber in huis leer je wel kritischer naar de duurzaamheid van producten te kijken), maar om het moeder-dochtermoment.

Gezinstraditie

Vorig jaar ging mijn man voor het eerst mee. Het fietsen langs de Berges de Seine, afgetopt met een biertje in de winterzon, beviel hem zo goed dat hij er wel een gezinstraditie van wilde maken. In zijn koffer heb ik alvast het boek Bon Appétit Paris van Mara Grimm gestopt, vol feiten over Elzasser brauhausen die in Parijs brasserie heten.

Antoinette én Janny

Nog meer fijns in dit nummer is het interview met de verrassend leuke Antoinette Hertsenberg, die zo een wandelvriendin van me zou kunnen worden. Net als ik is ze dol op lopen voor lekkers. En Janny van der Heijden natuurlijk. Janny! Een van de populairste vrouwen van Nederland. Apetrots ben ik dat ze onze nieuwe columnist is. Janny gaat meteen daverend van start met de boodschap dat je na je vijftigste nog heel succesvol kunt worden. Laat dat in ieder geval dé opsteker zijn voor 2023.

Claudia Straatmans, hoofdredacteur Nouveau

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."