Gasthoofdredacteur Loretta Schrijver: 'Tegen Nouveau zeg je geen nee'

Claudia Straatmans en Loretta Schrijver
© Nouveau

Nouveau's hoofdredacteur Claudia en gasthoofdredacteur Loretta vertellen over hun unieke samenwerking, die een prachtig nummer heeft opgeleverd! 

Claudia: Loretta Schrijver is een kei van een vrouw.

Zware operaties achter de rug, maar nog lang niet uitgewerkt.

Denk aan haar als panellid in The Masked Singer. Het vakmanschap waarmee ze luisterboeken inspreekt. Luisterboeken met onderwerpen die haar aan het hart gaan, zoals ’t Hooge Nest en De crèche – beide over de Tweede Wereldoorlog.

En natuurlijk haar inzet voor dierenwelzijnsorganisaties.

En ook al verdwijnt haar Koffietijd straks van de buis – wat ik overigens eeuwig zonde vind, weinig programma’s hebben de schwung om maatschappelijke onderwerpen zo toegankelijk op televisie te brengen – Loretta gaat onverdroten voort. Leeftijd is geen issue.

‘Tegen Loretta zeg je geen nee,’ zei tv-criticus Angela de Jong toen ik haar op instigatie van onze gasthoofdredacteur uitnodigde voor een rondleiding in Beeld & Geluid.

Gelukkig zeiden Loretta en haar manager Julia Wolff ook geen nee tegen Nouveau toen we spraken over een gasthoofdredacteurschap.

Daarom een editie vol met veerkracht. Bedacht, ingevuld en ge-edit door een vakvrouw die al meer dan dertig jaar op tv is; wat mij betreft worden daar nog jaren aan vastgeplakt.

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Nouveau

Bewondering & verwondering

Wat een eer is het om gevraagd te worden voor een eenmalig gasthoofdredacteurschap van Nouveau.

Ik heb dan ook zonder aarzelen ja gezegd, want tegen Nouveau zeg je geen nee (vrij naar Angela de Jong in de reportage). En in het volste vertrouwen dat de echte hoofdredacteur, Claudia, weet wat ze doet.

Na de nodige lunchafspraken, mails, telefoongesprekken en appjes ligt hier dan ‘mijn’ nummer. De gasten in de diverse rubrieken en interviews hebben één ding met elkaar gemeen: dat ik ze bewonder, in wat ze doen, wie ze zijn, hoe ze zich manifesteren.

Over bewondering heb ik trouwens een mooie wijsheid, die lang, lang geleden in mijn Succesagenda stond:

‘Bewondering begint daar, waar eigen kunnen ophoudt’

En echt, dat is een heel plezierige manier om naar mensen te kijken. En nu dus de basis van mijn keuze van gasten in dit nummer van Nouveau.

Ik hoop dat jij het ook een boeiend gezelschap vindt.

Loretta Schrijver

PS Ik wil Claudia nog bedanken voor haar bewonderenswaardige inzicht en geduld. En, eh, pssst, Claudia, ik heb nóg een heel lange lijst met namen van mensen die ik bewonder hoor…

Loretta Schrijver gasthoofdredacteur Nouveau
© Nouveau

De nieuwe Nouveau arriveert vanaf vandaag bij de abonnees en is vanaf donderdag 6 april overal te koop én online te bestellen op Losse Bladen. Altijd als eerste alles lekker kunnen lezen? Neem dan een abonnement, nu met 37% voorjaarskorting!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."