• Lifestyle

'Er zijn nog nooit zoveel inspirerende 50+ rolmodellen geweest'

'Er zijn nog nooit zoveel inspirerende 50+ rolmodellen geweest'

Bouwjaar 1971 heeft in 2021 een grote lichting sprankelende en inspirerende nieuwe vijftigers opgeleverd. Hoofdredacteur Claudia ziet het 'met gloeiend hart' en vindt het een uitstekende reden voor een nieuwe editie van Happy50.

In het jaar waarin er zo veel leuke vrouwen 50 werden (Máxima, Sanne Wallis de Vries, Sandra Schuurhoff, de bijna voltallige Koffietijd-presentatiedesk: Quinty, Pernille, Vivian) glim ik van trots dat de makers van Nouveau maar liefst vier keer de Happy50 Nouveau special mogen uitbrengen.

Een speciale uitgave die helemaal is gericht op de body & mind van vlotte vijftigers. Plus servicejournalistiek: hoe mijzelve te kleden, op te maken, te wonen, gezond te voeden, te bewegen et cetera.

Er zijn – zeg ik met gloeiend hart – nog nooit zo veel inspirerende rolmodellen als nu.

Waar de generatie van onze moeders het leven na de ‘Sara’-mijlpaal maar moest beschouwen als ‘klaar’ en ‘je speelt geen actieve rol meer’, kan er gelukkig nu meer.

Er valt nog zó veel te ontdekken en te leren.

'Blijf nieuwsgierig', zei Hedy d’Ancona al.

Daarom in deze editie een dwarsdoorsnede van Happy50 anno 2021. Van een cursus mediteren tot onszelf ‘manifesten’ (ook een zeer populair woord bij de jeugd), en we willen ook weer pret in bed.

Is dit veeleisend? Is dit verwend gedrag?

Nee hoor, juist nu mogen en kunnen we onze plek opeisen. Demografisch zijn we in het voordeel. Meer dan de helft van de volwassen Nederlandse bevolking is vijftigplus. Het zou toch van de pot gerukt zijn als we achter de geraniums lijdzaam moeten wachten op wat niet komen gaat (als 16-jarige zag ik ‘En Attendant Godot. Heeft diepe indruk op me gemaakt).

Niks jezelf onzichtbaar maken. We hebben de hersens, handen, financiën en we kunnen een diepere laag aanboren waar jongeren meestal nog niet bij kunnen komen.

Amen!

En doorademen (in Happy50 lees je hoe!).

Claudia Straatmans, hoofdredacteur Nouveau

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."