'Elke vrouw verdient het weer verliefd op zichzelf te zijn'

'Elke vrouw verdient het weer verliefd op zichzelf te zijn'

Al meer dan 27 jaar zit ik in het vak en ik heb veel dingen zien veranderen. Alleen al de techniek, bijvoorbeeld. Zo ben ik nog van vóór het internettijdperk. Thuis werken was zo goed als onmogelijk. Alles ging via een floppy disk. Was je die vergeten te formatteren, dan viel er thuis niks te tikken. Google bestond natuurlijk niet. Als je iets moest opzoeken, ging je bij de Winkler Prins te rade - en anders moest je je gezonde verstand maar gebruiken.

Mijn jongere collega’s binnen het DPG-concern vallen van hun millennial-stoel als ik dat vertel. Ondenkbaar in dit digitale tijdperk, waarin nieuws  zo snel gaat dat mijn veertienjarige dochter (via TikTok) soms eerder op de hoogte is van heftige gebeurtenissen dan ik.

'Maar een paar dingen zijn wel constant gebleven. Mooie kwalitatieve content maken bijvoorbeeld'

Maar een paar dingen zijn wel constant gebleven. Mooie kwalitatieve content maken bijvoorbeeld. Vrouwen zelfvertrouwen geven. Met je magazinemerk de wereld letterlijk en figuurlijk een stukje mooier maken. Iedere vrouw is het namelijk waard om (weer) verliefd op zichzelf te zijn.

Nu is die laatste, mooie uitspraak niet van mij, maar van meestervisagist Leco van Zadelhoff. Elke keer als ik Leco zie bij een shoot, zoals die voor deze cover met Caroline Tensen, praat hij zo bevlogen over de wereld aanminniger maken, dat we tegen elkaar zeiden: daar moeten we meer mee.

'Voortaan in Nouveau: Leco’s Beauty Masterclasses. Niet alleen in print, maar ook digitaal'

Vanaf deze editie lees je daarom de nieuwe rubriek Leco’s Beauty Masterclasses. Niet alleen in print, maar ook digitaal. Op Nouveau.nl – inmiddels een vaste waarde met 1,5 miljoen bezoekers – brengen we namelijk elke dag nieuws op niveau. Daar horen uiteraard ook de tips van Leco bij.

Sta niet gek te kijken als je ze binnenkort ook op TikTok ziet; daar zorgen onze dochters - Leco’s Robbie en mijn Fardau – wel voor ? . 

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."