Claudia geeft de állerbeste tips voor de Solden in Antwerpen 

Claudia geeft de állerbeste tips voor de Solden in Antwerpen 

De Solden in Antwerpen is een fenomeen. Hordes Nederlandse vrouwen zwieren er door de straten. Hoofdredacteur Claudia komt er net vandaan. In het tv-programma Koffietijd vertelde ze haar beste tips, hier deelt ze deze nog een keer.

Claudia: “Elk halfjaar ga ik met mijn vaste clubje vriendinnen naar de Solden in Antwerpen. Wat een feest.

Claudia geeft de állerbeste tips voor de Solden in Antwerpen 

Grote voordeel is dat het zo aan te reizen is, maar ook weer net ver genoeg weg ligt om tegenover het thuisfront te rechtvaardigen dat we béslíst moeten blijven slapen. Zodat we de volgende dag nog één keer kunnen shoppen. Waarbij soms de uitverkoop-korting in één nacht van 30 naar 50% korting is gegaan (tot verbazing van het winkelpersoneel zelf).

De Solden duurt nog tot 30 januari, in de laatste week gaat er maar liefst 70% van af.

Hoe kom jij nu thuis zonder een miskoop? Pak het aan als een militaire operatie!

Mijn tips tijdens de solden:

1. Maak van tevoren ’n lijst met wat je wilt hebben. Inkoppertje, ja, maar hoe vaak ik al niet de mist ben ingegaan door impuls-aankopen. Dus:

2. Kijk wat de voorjaars/zomermode wordt. Oriënteer je van tevoren op de komende S/S 2019 (zoals dat pleegt te heten) collecties. Wat je nu koopt, kun je dan doordragen. Alvast een tipje van de sluier: geel en beige blijft hot.

Claudia geeft de állerbeste tips voor de Solden in Antwerpen 

3. Maak een moodbard. Zelfs Máxima zit op Pinterest, en ‘pint’ daar haar favoriete kleuren en design bij elkaar. Te bewerkelijk? Kijk dan oldschool:

4. In je agenda. Welke events staan er op programma? Met het oog op het ABBA-concert 5 april schaften we allemaal glitter ABBA-truitjes aan. Bij Dries van Noten, dat dan weer wel.

Claudia geeft de állerbeste tips voor de Solden in Antwerpen 

5. Basics en klassiekers. Dit is de periode om dat afgeprijsde leren jasje aan te schaffen wat je áltijd zult blijven dragen. TIJDLOOS is het devies. Kun je je geen buil aan vallen. Zo ben ik blij dat Fran’s hysterische glitterrokje er toch niet meer was in mijn maat. Anders had ik ‘m maar een keer kunnen dragen. Met de carnaval.

6. Shop met je vriendinnen. Ze hebben een kritisch oog, kennen je kledingkast, roepen je tot de orde als je je zoveelste zwarte jurkje wilt kopen, komen soms met een suggestie die je in je koortsachtigheid zelf niet had bedacht, maar vooral: behoeden je voor miskopen. Want de belangrijkste soldenwet:

7. Bij twijfel niet doen. Zeker niet in de uitverkoop. Je kunt namelijk niet meer ruilen.

8. Budget. Geef jezelf van tevoren een budget, maak dat ook over naar je lopende rekening. Torn daar niet aan. Tenzij…

9. Deel met een vriendin. Voel je een overschrijding van je budget aankomen, deel aankopen met een vriendin voor het sussen van je geweten. Om deze reden mochten Elleke en ik toch allebei 1 Wouters & Hendrix oorbel. Het splitten van de rekening voelde als “wat hebben we een geld gewonnen”.

10. Omarm mode-jargon. Vlaamse verkoopsters die met een ijzeren gezicht zeggen dat ‘een kleedje ongesoldeerd‘ is, klinkt toch net wat charmanter dan: “Nee hoor, is gewoon de volle mep. Zéker voor u.”

11. Geduld. Niet alleen voor vriendinnen die willen passen, maar ook voor de geheime afprijzingen van de solden. Vaak scheelt een dag al 20% korting extra. De laatste week van de solden gaan de prijzen naar 70% afprijzing.

12. Slaap in Hotel Banks. Ons vertrekpunt voor de heilige driehoek: Steenhouwersvest/Nationalestraat/Lombardenvest. Niet alleen schitterend gelegen, ook een zeer Holland-minded-budget-beleid: van 16 tot 20 uur GRATIS Cava en tapas. GRATIS. Had ik dat al gezegd? Zie je wel dat de Solden helemaal niet duur hoeft te zijn :-).

Claudia geeft de állerbeste tips voor de Solden in Antwerpen 

13. Shop in de Nationalestraat en omgeving. Oké, nu een spervuur van onze favoriete adresjes.

De beste boetieks in de Steenhouwersvest:

 • New Step (met Barbies in de etalage, favoriete winkel Nicole Kidman)
 • Wouters en Hendrix
 • Thiron schoenen
 • Fred + Ginger
 • Diane von Fürstenberg

Niet te missen boetieks in de Nationalestraat:

 • Dries van Noten
 • Renaissance
 • Garde-robe
 • Jutka & Riska
 • Labels Inc
 • Baby Beluga

Fijne winkels in de Lombardenvest:

 • APC
 • Les Petites
 • ACNE
 • Essentiel

14. En eindig áltijd op de Graanmarkt. Zit niet alleen een van de allermooiste concept-stores van de Benelux: Graanmarkt 13, maar daaronder huist hét groente-restaurant van België. Lukt het een reservering te krijgen bij chef-kok Seppe Nobels, dan zweef je daarna de tent uit.

Liever wat voordeliger eten (lees: geld overhouden voor de Solden) treedt dan binnen bij buurman Bourla. Al járen het nostalgische adres voor garnalenkroketjes.

15. Plan meteen de volgende keer. In juli is er weer een Solden. Wij hebben het weekend van 5 juli al vastgelegd. Ander hotel dit keer: Hotel Franq op de Kipdorp, de nieuwste place to be werd ons ingefluisterd. Weer een reden om te gaan!

Claudia Straatmans

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur

Claudia Straatmans (55) is Hoofdredacteur Nouveau en heeft als bijnaam De Wandelende Hoofdredacteur. Al lopend op zoek naar lifestyle-parels is haar lust en haar leven. "Samen met man, dochter en vriendinnen wandelen, Duitse rieslings uitproberen en vooral met heel veel zelfspot onszelf onder de loep nemen, dat is geloof ik waar ik voor geboren ben."