Zó krijg je dikkere en langere wimpers!

Zó krijg je dikkere en langere wimpers!

Met mijn 58 jaar heb ik nauwelijks wimpers meer. Ze zijn er nog wel, maar ik zie ze niet meer. Ze zijn dun, kort, recht en kleurloos.

Er is natuurlijk van alles aan te doen, zoals wimper-extensions, maar ik vind het heel fijn om in de avond alles weer weg te kunnen halen en ‘puur natuur’ te gaan slapen.

Dus, wat werkt wel en wat werkt niet? Ik geef je mijn 3 favoriete tips voor langere en dikkere wimpers.

Twee stappen mascara!

Mascara bestaat al meer dan 100 jaar en er zijn ontzettend veel varianten, zowel qua substantie als qua borsteltje. Belangrijk is dat je de mascara zigzaggend opbrengt, dan verdeelt de mascara zich mooi over de wimpers.

Een truc die ik van mijn kids heb afgekeken en die bij mij echt goed werkt, is om de mascara in 2 fases op te brengen. Begin met mascara met een wat grovere borstel en daarna gebruik je een mascara met een fijne borstel voor de puntjes en eventueel om de wimpers iets mooier te verdelen. De tweede mascara zorgt echt voor langere wimpers.

Zó krijg je dikkere en langere wimpers!

Max Factor False Lash Effect € 14,53, Max Factor Masterpiece € 13,76

2 Serum

Voor het slapen gaan en na het reinigen van je ogen en gezicht breng je een wimperserum aan. Het serum lijkt op een transparante eyeliner. Het werkt echt, na een paar weken zie je al resultaat.

Zó krijg je dikkere en langere wimpers!

Het enige lastige vind ik dat ik het vaak vergeet, omdat het niet in mijn avondroutine zit. Welk merk je ook gebruikt, een wimperserum werkt, ook al lopen de prijzen enorm uiteen. 

Xlash wimperserum € 45

3 Nepwimpers

Ik geef toe, ik had een zetje nodig om te beginnen met nepwimpers, want het leek mij behoorlijk ingewikkeld, maar dat is het echt niet! Het ziet er veel moeilijker uit dan het is. Plak de nepwimper van de buitenooghoek naar binnen.

Zó krijg je dikkere en langere wimpers!

Als ze te lang zijn, knip er dan aan de binnenzijde een klein stukje vanaf met een schaar. Breng na het bevestigen van de nepwimpers mascara op, zo lopen je eigen wimpers en de nepwimpers mooi in elkaar over. De nepwimpers trek je er ’s avonds zo weer vanaf en je kunt ze zo'n 10 x hergebruiken.

Sweed € 15

Hoop dat je iets aan deze wimpertips hebt! 

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.