Zó geniet je het langst van je mooie zomerkleur!

Zó geniet je het langst van je mooie zomerkleur!

Mijn huid kan slecht tegen de zon. Toch heb ik aan het einde van de zomer een summerglow op mijn huid en die wil ik natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Met deze tips heb je zo lang mogelijk plezier van je zomerse tint!

1 Kort douchen

Water droogt de huid uit, dus ga in deze periode niet in bad en blijft zo kort mogelijk onder de douche staan. Warm water droogt meer uit dan lauw of koud water, dus een lauwe douche is beter. Dagje sauna misschien even uitstellen en vermijd zwembaden: chloor is echt superslecht voor je kleurtje.

2 Eet je bruin

Vroeger zeiden ze het al: van wortels eten word je oranje. Door het eten van veel groenten en fruit met bèta-caroteen blijf je langer bruin. Denk aan mango, abrikozen, meloen, wortelen, spinazie en zoete aardappelen. Dit antioxidant geeft je huid een gezonde kleur. Slik je liever pillen? Er zijn pillen (supplementen) met veel bèta-caroteen die ervoor zorgen dat je huid een stralende glow krijgt.

3 Water drinken

Veel water drinken is goed voor de huid. Niet alleen verbetert veel water drinken de doorbloeding, je huid wordt ook gezonder. Hydrateren van binnenuit, zeg maar.

4 Scrubben helpt

Je denkt misschien dat met scrubben die bruine tint verdwijnt, maar die mooie kleur blijft dan juist langer. Gebruik wel een milde scrub, ongeveer één keer per week is voldoende, zo verwijder je de dode huidcellen en blijft je huid gebruind.

5 Scheren in plaats van waxen

Waxen, harsen et cetera is misschien een makkelijke manier om te ontharen, maar behalve de haren worden ook een aantal huidcellen meegenomen en dat tempert je glow. Dus als het je lukt, kun je aan het einde van de zomer beter scheren dan waxen.

Zó geniet je het langst van je mooie zomerkleur!

6 Smeren

Je huid heeft veel vocht nodig, dus smeren, smeren, smeren. De één houdt meer van aftersun de ander meer van bodylotions. Allebei is goed, belangrijkste is dat je huid niet te droog laat worden. Witte schilfers op de huid laten je namelijk direct lichter lijken. Er zijn bodylotions met glitters zodat je een bruinere gloed op de huid krijgt en er zijn ook bodylotions die claimen dat je huid een maand langer bruin blijft.

7 Bruin zonder zon

Het bijhouden van je teint met een beetje ‘bruin zonder zon’ is makkelijker dan een witte huid bruin maken. Je kunt een bodylotion met zelfbruiner gebruiken of een zelfbruiner onder de douche, dan is het effect nog natuurlijker. En je ‘golden glow’ blijft veel langer zitten.

8 Draag lichte kleuren

Combineer je zongebruinde huidskleur met witte items. Als je een witte (of lichte) blouse draagt lijk je bruiner, maar ook als je een whitening tandpasta gebruikt zodat je tanden witter lijken, lijkt je huid vanzelf meer glow te hebben. Met lichte plukjes in je haar werkt het eveneens, net als met witte parelsieraden!

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.