Zo draag je het mouwloos colbert als je 50+ bent

Ook heel goed te DIY'en!

Anita Willemars
Column Anita Willemars
© Getty Images

Net zo classy als het colbert, veel veelzijdiger om te combineren en hét trenditem voor 2023! Van coltrui tot T-shirt, werkelijk alles past onder het mouwloze jasje. Zowel koningin Maxima als Victoria Beckham zijn er al in gespot. Voordeel van dit jasje is dat ‘ie de stijl aanneemt van wat je eronder draagt. Een kabeltrui maakt het jasje sportief, een zijden blouse geeft een wat zakelijkere look. Een ideaal kledingstuk dus voor het hele jaar.

Geschiedenis

Het mouwloos colbert is afgeleid van zowel de body-warmer als het gilet. Beiden werden oorspronkelijk gedragen als bescherming tegen kou. Het double-breasted mouwloze jasje zoals je die nu veel ziet is een soort mix van gilet, body-warmer en colbert. Je ziet ook steeds meer jassen in deze stijl zoals een trenchcoat, zonder mouwen.

DIY

Met een ‘ouderwets’ tornmesje kun je mouwen uit een ‘oud’ colbert tornen, een beetje rafels is alleen maar hip. Liever een mooie afwerking, als je een beetje handig bent kunt je ook de naden weer opnieuw omslaan en afwerken. Of breng je jasje naar een atelier en laat het voor je doen.

Stylingtips 50+

  • Sportief Een gebreide trui, een hoodie of gewoon een T-shirt, het kan allemaal bij een mouwloos jasje. Combineer met een jeans en een paar stoere boots.
  • Zakelijk Een wit overhemd geeft vertrouwen. Ideaal onder een pak met een mouwloos colbert.
  • Feestelijk Draag het mouwloze jasje met een body in dezelfde kleur en combineer dit met veel sieraden en accessoires. Blote armen mogen, ook als je 60+ bent.
Anita Willemars

Het mouwloze colbert op de foto is van We Fashion, de trui eronder Caroline Biss en de legging Deblonsports

S. Oliver

Mijn favoriete mouwloze jasjes van dit seizoenMouwloos jasje met van fijn ribfluweel S. Oliver € 49,99

Zara
Jane Luska

Double-breasted blazer in travel stof Jane Luska € 149

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.