• Beauty

Zó draag je de 3 belangrijkste najaarskleuren!

Door Anita Willemars
Zó draag je de 3 belangrijkste najaarskleuren!

Het belooft een seizoen vol kleur te worden. Heerlijk, want kleur maakt niet alleen vrolijk, het laat je ook direct jaren jonger lijken.

Dit najaar zie je veel heldere en sterke kleuren zoals lapis lazuli, smaragdgroen en robijnrood, oftewel edelsteenkleuren.

Zó draag je de 3 belangrijkste najaarskleuren!

Van lichtrood tot robijnrood

Nu is rood zo’n kleur die zoveel schakeringen heeft dat er altijd wel een rood in de mode is. Dit seizoen zie je zowel lichtrood als warme, diepe wijnrode tinten. Kies dus vooral de kleur rood die het mooiste bij je huid past.

Zo combineer je rood dit seizoen

Zó draag je de 3 belangrijkste najaarskleuren!

1 Trend: kies voor een mix & match aan roodtinten, zodat je een ‘ton sur ton’ effect krijgt. Als je diverse materialen met elkaar combineert, ontstaat er meer diepte in je outfit. Bijvoorbeeld een donkerrood fluwelen jasje met een licht rode glansblouse, een warmrode wolmix broek en bordeaux kleurige schoenen.

2 Classy: combineer rood met beige en wit. Door de lichte neutrale tinten maak je de kleur rood wat frisser. Een mooie tas en platte schoenen maken de outfit chic en elegant.

Van appelgroen tot smaragdgroen

Veel mensen vinden groen een moeilijke kleur terwijl er zo veel tinten groen zijn en de kleur bijna bij iedereen mooi staat. Het staat voor intelligentie en rust. Kies dit seizoen vooral de heldere groentinten.

Zo combineer je groen dit seizoen.

Zó draag je de 3 belangrijkste najaarskleuren!

1 Trend: gewaagd is om groen met andere sterke kleuren te combineren, zoals felblauw, dieppaars, warmoranje of turkoois. Bijvoorbeeld een groene jurk met blauwe laarzen. Of juist een groene rok, met paarse laarzen en een blauwe blouse.

2 Classy: combineer groen met bruintinten zoals cognac en olijf. Het smaragdgroen geeft dan net een fris accent aan de outfit.

Van lichtblauw tot lapis lazuli

Lapis Lazuli heeft een intense blauwe kleur en staat voor spiritualiteit. Donkerblauw is misschien een conservatieve kleur maar dit seizoen is de kleur intenser en opvallender.

Zó draag je de 3 belangrijkste najaarskleuren!

Zo combineer je blauw dit seizoen.

1 Trend: combineer blauw met kleuren die er dichtbij liggen zoals paarsblauw, turkoois en petrol. Je krijgt dan een spannende en moderne kleurenmix. 

2 Classy: blauw past van nature uitstekend met wit en zwart. Je kunt het ook omdraaien, draag en outfit in zwart wit en combineer met blauwe accessoires zoals schoen, riem en tas.

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.