• Beauty

Zijn jouw basics nog up-to-date?

Zijn jouw basics nog up-to-date?

Een witte blouse kan altijd. Zou je denken. Maar ook ‘best basics’ veranderen mee met het modebeeld. Het grote voordeel van deze basiskledingstukken is wel dat ze veel langer in mode blijven dan trend items en dat ze ideaal zijn voor in between seasons. Dit is dus hét moment om te kijken of je ‘best basics’ nog ‘up to date’ zijn.

Wat zijn ‘best basics’?

‘Best basics’ zijn kledingstukken die eigenlijk niet in je kledingkast mogen ontbreken, het zijn de bouwstenen van je garderobe zeg maar. De items zijn vaak rustig van kleur en ze zijn ideaal om te combineren met de nieuwste ‘trends’. Daarbij zijn best basics altijd chic en stijlvol.

Hallo jaren tachtig!

Of je wilt of niet, de jaren tachtig zijn nu voor veel ontwerpers een ware inspiratiebron. Nu zeg ik niet dat de brede schoudervullingen massaal moeten worden ingekocht, maar je ziet wel het accent weer duidelijk naar de schouders en de taille gaan. Ik was al een ‘fashionista’ in de jaren tachtig (ben nu 56) en ik vind het best gek om al die kleren weer terug te zien komen in het modebeeld. En de ‘eighties’ style zal waarschijnlijk nog wel een paar jaar blijven. Tijd dus om te checken of je ‘basics’ nog van nu zijn, of dat je ze kunt opbergen. Heb jeonderstaande kledingstukken nog liggen? Ga ze dragen!

Op de foto bovenaan draag ik een ‘vintage’ oversized witte blouse van Max Mara en een beige broek van Zara.

Zijn jouw basics nog up-to-date?

1 Taille

De heupbroek mag de kast in en de taillebroek mag eruit. Ook al is deze trend al even aan de gang, hij zet door en je ontkomt er bijna niet meer aan. Ben je net als ik fan van de beige broek, kies dan voor de ‘paperbag’ versie. Die is hoog en wijd in de taille en je kunt hem goed aansnoeren zodat je taille veel dunner lijkt en je heupen gecamoufleerd worden.

Beige ‘paperbag’ broek in linnenmix H&M € 59,95

Zijn jouw basics nog up-to-date?

2 Witte ‘strik’ blouse

De blouses worden weer wat ruimer, zeg maar gerust oversized. De witte blouse wordt nu gemaakt in dunne materialen zoals zijde of katoen en hij gaat weer in de broek of de rok (of broekrok).

Je kunt kiezen voor een oversized exemplaar of een blouse met strikkraag, zoals je ook in de jaren zeventig en tachtig zag.

Zijden blouse met strikkraag Theory € 365

Zijn jouw basics nog up-to-date?

3 Midirok

De rokken zijn weer halverwege de kuit, en dan het liefst zo klassiek mogelijk, misschien heb je nog een ‘gebreide versie’ in de kast, die is nu echt ‘trend’, maar de klassieke plooirok wordt de komende jaren absoluut weer een ‘best basic’.

Geruite plooirok Zara € 49,95

Zijn jouw basics nog up-to-date?

4 Colbert

Ooit was ik helemaal in de ban een reclame van Yves Saint Laurent waarin het model een safari-jasje droeg. Dit jasje is nu de nieuwe versie van het colbert. Dus een wat oversized colbert met opgestikte klepzakken en als je het hebben kunt, met een ceintuur in de taille.

Wollen colbert met klepzakken &Other Stories € 179

Zijn jouw basics nog up-to-date?

5 ‘Kitten heel’ pump

De pump van aankomend seizoen is slingback pump met kitten heel. Misschien heb je hem al, het is al jaren mijn favoriet, maar deze schoen maakt elke outfit chic en stylish. Groot voordeel is dat je met deze kleine hak ook comfortabel loopt.

Zwarte pump met kitten heel Valentino via De Bijenkorf € 690

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.