Yes, I'm proud!

Yes, I'm proud!

Natuurlijk kun je luid en duidelijk verkondigen of je het ergens mee eens bent, maar je kunt ook je kleding laten spreken. Een tekst op een T-shirt volstaat vaak al. Maar het kan ook subtieler. Met mijn shirt in regenboogkleuren laat ik deze week zien dat ik een groot voorstander ben van de LHBT-beweging.

De regenboogkleuren

Vorig jaar zag ik in San Francisco dat alle zebrapaden vervangen waren door de zes kleuren van de regenboogvlag, de vlag die al jaren gebruikt wordt door de LHBT-beweging. Ter gelegenheid van de Amsterdamse Gay Pride (en overal ter wereld) gebruiken kledingmerken de vlag als inspiratiebron. Zo kun je het hele jaar de boodschap overbrengen.

Morgen is de grote botenparade in Amsterdam de laatste dag van Pride Amsterdam (Gay Pride). De uitdossing op de boten vind ik leuk om naar te kijken, maar ‘no way’ dat ik er zelf zo zou bijlopen. Ik laat liever subtiel zien dat ik het ermee eens ben.

Yes, I'm proud!

Bretons shirt in regenboogkleuren

Het gestreepte shirt dat ik draag is een samenwerking van Armur Lux en MoMa New York en speciaal ontworpen voor de Gay Pride, alleen online te koop, € 99

Yes, I'm proud!

Hoodie met hartjes

Geef elkaar meer liefde en meer hartjes, Boohoo, € 20

Yes, I'm proud!

Viktor & Rolf voor de Hema

Speciaal voor de Gay Pride ontworpen door Viktor & Rolf voor Hema € 10

Yes, I'm proud!

Vrij reizen

Koffer met de tekst Freedom, ideaal om het hele jaar te gebruiken, Samsonite, € 409

Yes, I'm proud!

Trotse sokken

Deze sokken krijg je cadeau tijdens de Gay Pride bij aankoop van een item van Samsøe Samsøe, Wolvenstraat 31 of Utrechtsestraat 34 in Amsterdam.

Yes, I'm proud!

Vrolijke zolen

Subtiel verwerkt in de zolen deze zes regenboogkleuren, sneakers Adidas via De Bijenkorf, € 119,95

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.