• Beauty

Waarom geel je jaren jonger maakt!

Waarom geel je jaren jonger maakt!

Geel is wederom een van de trendkleuren van aankomend seizoen. Nu lijkt geel nog altijd een moeilijke kleur, maar toch zou je 'm eens kunnen proberen, want het kan je jaren jonger maken.

Geen idee hoe vaak ik de zin ‘geel staat mij niet’ gehoord heb, terwijl geel zoveel mensen mooier maakt! Eerlijk is eerlijk, mijn moeder zei het ook altijd tegen mij. Dus ik wist niet beter dan dat geel mij niet stond, vandaar dat ik pas een paar jaar geel draag.

Betekenis van geel

Geel is de kleur van de zon, dus als je geel draagt, straal je direct vrolijkheid en energie uit. Geel is daarnaast een opvallende kleur die wordt geassocieerd met een nieuw begin, lente, levensplezier en geluk. Geel staat verder voor creativiteit en fantasie en geeft focus aan. Vandaar dat veel merken geel in het logo hebben.

Alle kleuren geel

Wist je dat er heel veel verschillende kleuren geel zijn? Denk aan citroengeel, goudgeel, okergeel, eigeel, pastelgeel, et cetera. En inderdaad niet iedereen kan alle kleuren geel hebben. Het is belangrijk om de juiste kleur geel te vinden, die het mooiste bij je huid past.

Welk type geel past bij jou?

Elk type vraagt om een andere kleur geel. Hierbij een richtlijn, welke kleurnuance het beste bij je past.

-          Lentetype (blond rossig haar en huid met warme ondertoon) staat beige geel en pastelgeel mooi.

-          Zomertype (licht haar en huid met koele ondertoon) kan lichte, felle kleuren dragen zoals citroengeel.

-          Herfsttype (bruin haar en huid met warme ondertoon) past warmgeel zoals okergeel.

-          Het wintertype (donker haar huid met koele ondertoon) kan veel tinten geel hebben, waarbij felgeel en warm geel het meest flatteren.

Al kun je het beste gewoon een winkel binnenstappen en kleren passen in de kleur geel. Neem desnoods en vriendin mee voor een eerlijk advies.

Zo combineer je geel

Geel laat zich uitstekend combineren met veel andere kleuren. Denk aan geel met beige, geel met petrol (mijn favoriete combi!), geel met roze et cetera. De enige combinatie die ik persoonlijk niet zo mooi vind is eigeel met zwart, dan denk ik toch aan bijen…

Geel maakt jonger!

De kleur geel staat, zoals gezegd, voor energie, positiviteit en geluk. Dus zodra je geel draagt straal je dit uit en dat alleen maakt jaren jonger.

Waarom geel je jaren jonger maakt!

Daarbij laat geel je huid stralen, dat is ook een reden waarom koningin Máxima veel geel draagt. Wil je niet direct van top tot teen in het geel, begin dan met iets kleins, een shirt onder een jasje, of kies voor gele schoenen. Je zult direct zien dat het een positief effect geeft!

Waarom geel je jaren jonger maakt!

Mijn favoriete kleurcombinatie is felgeel met petrol. Op de foto draag ik een petrol kleurig pak van La Dress gecombineerd met een gele trui van Cos (oude collectie).

Dit zijn mijn 5 favoriete gele items:

Waarom geel je jaren jonger maakt!

Jasje en broek Zara € 89,95 en € 49,95

Waarom geel je jaren jonger maakt!

Handtas (klein) van kalfsleer Balenciaga via De Bijenkorf € 795

Waarom geel je jaren jonger maakt!

Jurk Phase Eight via De Bijenkorf € 169

Waarom geel je jaren jonger maakt!

Gele pumps Guess € 135

Waarom geel je jaren jonger maakt!

Plissé rok &Other Stories € 69

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.